| Autor |
"JVC KD LH-911 Problem z taśmą" |
|
|
Wojtasss..
|
|
Wysłana - 10 październik 2010 23:46 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam.
Mam taki problem, posiadam radio JVC KD LH-911.
I zepsuła się w nim taśma łącząca panel z radiem, tzn. tak mi mówią z zakładzie napraw RTV.
Objaw jest taki:
Wyświetlacz działa normalnie, muzyka także gra normalnie, mogę dać głośnie i ciszej i nic poza tym. Poza przyciskami od głośności nie działa żaden inny przycisk.
Mają racje w tym zakładzie czy może zepsuło się coś innego?
Jeśli naprawdę jest zepsuta ta taśma, to gdzie mogę ją dostać?? Tylko nie odsyłajcie mnie do google bo tam już szukam drugi dzień. I coś nie mogę znaleźć. Może ktoś ma namiary na kogoś kto posiada taką taśmę w rozsądnych pieniądzach.
W polsce, z zagranicy raczej nie chcę ściągać, chyba że za małe pieniądze.
| |
|
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
Taśma taśmie nie równa. Trzeba konkretnie się dowiedzieć jakiej długości, szerokości i ile przewodowa?
|
|
|
Wojtasss..
|
|
Wiem że taśma taśmie nie jest równa, ale to chyba logiczne że szukam taśmy do tego modelu, a nie uniwersalnej. |
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
I wydaje Ci się, że tutaj są tacy eksperci, że z pamięci podadzą wszelkie oznaczenia i parametry wszystkich podzespołów występujących w tysiącach różnych typów i modeli urządzeń? Pomyśl! Nie łatwiej było zapytać pana serwisanta o symbol i parametry tej taśmy? Taśmę można będzie wtedy dobrać o podobnych parametrach.
|
|
|
Wojtasss..
|
|
|
|
|
Preskaler
|
|
Na taśmie zwykle nic nie pisze ale taśma musi mieć jakieś wymiary, rodzaj złączek i ilość ścieżek. Tu naliczyłem 16. Oryginału nie znajdziesz chyba, że ze złomu coś wyszukasz. Tu masz przykład jednej z wielu rodzajów i rozmiarów taśm. Może jakiś fachman by to przerobił i dopasował?
[allegro.pl/tasma-polaczeniowa-do-lasera-70mmx17mm-16pin-i1256577067.html]
|