Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 4040 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Radio
Jaką antenę? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Jaką antenę?"   

Corvus
 Wysłana - 29 sierpień 2002 09:52        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam!

Na samym początku chciałbym zaznaczyć, że nie mam ZIELONEGO pojęcia w tych wsprawach. A problem mój dotyczy radia. Kupiłem nie dawno mini wieżę Philipsa i wszystko byłoby ok. gdyby nie słaby sygnał. Co jest dziwne to to, że mieszkam w środku miasta a dobrze odbiera mi tylko stacja regionalna. RMF FM, Radio ZET - strasznie szumią a na RDS`ie są pogubione literki. W zestawie z wieżą dostałem antenę FM - taki kabelek który praktycznie nic nie daje. W związku z tym, mam pytanie, jaką antentę polecacie? W gre wchodzą tylko anteny pokojowe. Czy są jakieś sprawdzone firmy? Ile taka antena może kosztować? Gdzie ją dostanę? Z góry dzięki! Będą sogi :).

miszcz0
 Wysłana - 29 sierpień 2002 16:01      [zgłoszenie naruszenia]

jak masz kablowke to bez problemu wystarczy dodatkowe gniazdo z kablowki oju z wyjsciem telewizyjno-radiowym

Poxter
 Wysłana - 29 sierpień 2002 16:04      [zgłoszenie naruszenia]

Antene pewnie będzie można kupić w każdym sklepie ze sprzętem, oraz pewnie w dużych supermarketach . Koszt nie będzie pewnie duży.
Twój słaby odbiór może być (a raczej będzie) spowodowany zakłóceniami.Może mieszkach koło lini wysokiego napięcia? Może spróbuj tą antenką poruszać po pokoju, a nawet wystaw przez okno.Może to coś da.

Poxter
 Wysłana - 29 sierpień 2002 16:08      [zgłoszenie naruszenia]

W przyszłości dam schemat aktywnej anteny UKF FM, jednak jeżeli się nieznasz to i tak sobie takiej nie zrobisz:))

Poxter
 Wysłana - 30 sierpień 2002 20:44      [zgłoszenie naruszenia]

witam zapraszam do posta [felektr.katalogi.pl/topic.asp?topic_id=23] znnajdziesz pare informacji o antenach :)

(((:Mod Forum Elektronika:)))

Corvus
 Wysłana - 31 sierpień 2002 10:11      [zgłoszenie naruszenia]

Dobra chłopaki, dzięki za odpowiedź, macie po sogu.

Pozdrawiam, Corvus

- Bóg też zaczynał od zera. -

Poxter
 Wysłana - 31 sierpień 2002 11:48      [zgłoszenie naruszenia]

prosze bardzo

(((:Mod Forum Elektronika:)))

miszcz0
 Wysłana - 31 sierpień 2002 12:00      [zgłoszenie naruszenia]

o prosze zycze duuuuzo odwiedzin na FE

Maciek_S
 Wysłana - 2 lipiec 2003 20:55       [zgłoszenie naruszenia]

Jeżeli mieszkasz w bloku, to powodem pewnie jest tłumiąca, żelbetonowa konstrukcja budynków. Ja podłączyłem swoją wieżę do zbiorczej i jest OK, pomimo że moja zbiorcza obsługuje stare pasmo UKF.
Pozdrowienia: Maciek_S

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jaką antenę?

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL