| Autor |
"Jaką antenę?" |
|
|
Corvus
|
|
Wysłana - 29 sierpień 2002 09:52 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam!
Na samym początku chciałbym zaznaczyć, że nie mam ZIELONEGO pojęcia w tych wsprawach. A problem mój dotyczy radia. Kupiłem nie dawno mini wieżę Philipsa i wszystko byłoby ok. gdyby nie słaby sygnał. Co jest dziwne to to, że mieszkam w środku miasta a dobrze odbiera mi tylko stacja regionalna. RMF FM, Radio ZET - strasznie szumią a na RDS`ie są pogubione literki. W zestawie z wieżą dostałem antenę FM - taki kabelek który praktycznie nic nie daje. W związku z tym, mam pytanie, jaką antentę polecacie? W gre wchodzą tylko anteny pokojowe. Czy są jakieś sprawdzone firmy? Ile taka antena może kosztować? Gdzie ją dostanę? Z góry dzięki! Będą sogi :).
| |
|
 |
|
|
|
miszcz0
|
|
jak masz kablowke to bez problemu wystarczy dodatkowe gniazdo z kablowki oju z wyjsciem telewizyjno-radiowym |
 |
|
|
|
Poxter
|
|
Antene pewnie będzie można kupić w każdym sklepie ze sprzętem, oraz pewnie w dużych supermarketach . Koszt nie będzie pewnie duży.
Twój słaby odbiór może być (a raczej będzie) spowodowany zakłóceniami.Może mieszkach koło lini wysokiego napięcia? Może spróbuj tą antenką poruszać po pokoju, a nawet wystaw przez okno.Może to coś da. |
 |
|
|
|
Poxter
|
|
W przyszłości dam schemat aktywnej anteny UKF FM, jednak jeżeli się nieznasz to i tak sobie takiej nie zrobisz:)) |
 |
|
|
|
Poxter
|
|
|
|
|
Corvus
|
|
Dobra chłopaki, dzięki za odpowiedź, macie po sogu.
Pozdrawiam, Corvus
- Bóg też zaczynał od zera. - |
 |
|
|
|
Poxter
|
|
prosze bardzo
(((:Mod Forum Elektronika:))) |
 |
|
|
|
miszcz0
|
|
o prosze zycze duuuuzo odwiedzin na FE |
 |
|
|
|
Maciek_S
|
|
Jeżeli mieszkasz w bloku, to powodem pewnie jest tłumiąca, żelbetonowa konstrukcja budynków. Ja podłączyłem swoją wieżę do zbiorczej i jest OK, pomimo że moja zbiorcza obsługuje stare pasmo UKF.
Pozdrowienia: Maciek_S
|
 |
|