| Autor |
"Jaką moc ma na wyjściu Unitra 7010.Może ktoś wie???????" |
|
|
Sikor2
|
|
Wysłana - 8 maj 2004 10:42 | zgłoś naruszenie regulaminu
Jesli ktoś wie ile ma mocy Unitra 7010 niech pisze, bo bardzo tego potrzebuje.
| |
|
 |
|
|
|
abarth5
|
|
musiałbym ją zobaczyć bo model mi nic nie mowi masz może fotke ?? |
 |
|
|
|
zoltarek
|
|
Była aukcja na allego i sprzedawca podał 2*40W. Tylko, ze ci handlarze często podają moc muzyczną. Ten nieokreslił jaka to jest moc.
|
|
|
abarth5
|
|
jezeli to ta unitra o której myśle to na 100% ma 2x40W PS: a czy ta unitra o którą pytasz to jest jakiś stary model ?? |
 |
|
|
|
Sikor2
|
|
nie to nie jest stary model dosyć przyzwoicie wyglądający.A mocy jetem ciekaw bo wartość nie jest nigdzie podana.Co kupie nowe głośniki to są za słabe a koleś od którego kupiłem wzmacniać mówił że ten wmacniacz był troche przerbiany. Teraz mam kolumny 2x120W, ale i tak jak podgłosze do 6(z 10) to głośniki (harczeć) zaczynają i to nie wina głośników bo to są moje trzecie. |
 |
|
|
|
abarth5
|
|
ja sie już przechwalał nie bede ale słyszałem ze charczenie głośników nie musi być spowodowane tym ze wzmacniacz jest za mocny a nawet jest odwrotnie bo podobno przykładowo na 100Watowym wzmacniaczu niektórzy spalili 200W głośniki i to z tego powodu ze jak sie podgłośni to .... zresztą nie wim jak to wytłumaczyć ale tak słyszałem pozdrowionka!! |
 |
|
|
|
zoltarek
|
|
Jak masz włączonu kontur czyli fizjologiczną barwę dźwieku, lub podkręcone basy, lub jedno i drugie, to wzmacniacz pełną moc osaga znacznie wcześniej. Spokojnie na 6 z 10 może być wzmacniacz przesterowany.
Słuchanie muzyki na przesterowanym wzmacniaczu grozi uszkodzeniem kolumn, nawet jak ich moc jest znacznie większa od mocy wzmacniacza.
|
|
|
Sikor2
|
|
Raczej wzmaczniacz nie jest przesterowany bo mam do niego podłączony korektor RADMOR 5471, który posiada czujnki przesterowania.Ale to tylko tak dla wyjaśnienia. |
 |
|
|
|
zoltarek
|
|
Ale przecież korektor masz podłączony przed wzmacniaczem, a przynajmniej przed jego konturem i barwą dźwieku.
Ponadto sygnał wejściowy może mieć wyższy poziom niż ten przy, którum on osiąga moc max i wzmacniacz szybciej osiaga moc nominalną.
|
|
|
Sikor2
|
|
Już jest wszytko o.k bo pożyczyłem od kumpla kolumny 200W i moge podgłosić na 8,a nawet 9 (z 10)i z głośników nadal płynie czysty dźwięk.
 |
 |
|
|
|
Sikor2
|
|
Dzięki za wszytkie wypowiedzi.Pozddro. dla wszystkich
|
 |
|