| Autor |
"Jak połączyć wzmacniacz z wieżą?" |
|
|
Yond
|
|
Wysłana - 4 kwiecień 2003 14:10 | zgłoś naruszenie regulaminu
Mam wzmacniacz i głośniki podłączone do kompa ale chciałbym też pod wzmacniacz podłączyć mini wieżę ale tam nie ma wyjść do takiego czegoś. Może ktoś z was zna jakiś sposób?
| |
|
 |
|
|
|
Ss
|
|
Pociągnij kabel od słuchawek, tylko nie rozgłaśniaj ich za bardzo.
Informacja to nie rozkaz. Zatwierdź lub zignoruj. |
 |
|
|
|
Yond
|
|
A nie ma innej mozliwości? Bo jak podłanczam pod słuchawki jakos tak cicho gra. A czemu mam ich nie rozgłaśniać? |
 |
|
|
|
Ss
|
|
Ok, no to podgłośnij to będzie lepiej grało. I sprawdź kabel czy nie ma na nim zwarcia, czasem to jest przyczyną że cicho gra. Jak nie masz wyjścia audio to to jest najlepsze rozwiązanie, inaczej trzeba by rozdłubać wieżę i wpiąć się gdzieś w środku.
 |
|
|
|
Yond
|
|
A nie ma możliwości podłączyć wzmacniacz pod wyjście na głośniki? |
 |
|
|
|
Ss
|
|
Lepiej nie. Nie wiem jak może ci cicho grać po podłączeniu się do słuchawek? A jak podłączysz wzmacniacz do kompa to jak gra? Też cicho czy głośno?
 |
|
|
|
Yond
|
|
jak p[odłanczam do kompa jest o wiele lepsza jakośc dźwięku. |
 |
|
|
|
Ss
|
|
Tzn, z wieży ci charczy? Jak charczy to za głośno dajesz słuchawki. Nie wiem co tam masz, czasem jak nie wpepchniesz wtyczki do końca w gniazdko to zniekształca dźwięk. A na słuchawkach to ci głośno gra?
 |
|
|
|
Yond
|
|
na słuchawkach to normalnie |
 |
|
|
|
Ss
|
|
Załatw sobie nowy kabel z nowymi wtyczkami. Może w tamtym coś nie łączy.
 |
|
|
|
R. Horror
|
|
Nie może zniekształcać przy złym styku. Dzwięk albo będzie albo nie. Myślę że wymiana kabla nic ci nie da.
Zrób lepiej tak - Podłącz przez słuchawkowe jak wcześniej , i przy wyzerowanych wszelkich regulatorach charakterystyki dzwięku typu korektor , podbicia basów itp(na miniwieży) zwiększaj głośność do momentu pojawienia się zniekształceń(harczenie dzwięki) i...minimalnie cofnij. Tak używany sprzęt powinien pracować bez kłopotów.
Nie ma się co bać o uszkodzenie wzmacniacza , przy jego impedancji wejściowej wzmocnienie prądowe wyjścia słuchawkowego miniwieży jest praktycznie żadne , a napięciowe powinno się mieścić w zakresie czułości wzmacniacza.
 |
|