Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 17944 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Radio
Jak przestroic radio na fale policji ? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Jak przestroic radio na fale policji ?"   

masameta
 Wysłana - 9 lipiec 2003 18:47        | zgłoś naruszenie regulaminu

Jak przestroic radio zeby odbierało fale zarezerwowane dla policji wojska strazy miejskiej itp ?

Iron
 Wysłana - 14 lipiec 2003 22:54      [zgłoszenie naruszenia]

Przestroic mozna ,ale nie bedziesz mial dobrej selektywnosci ,stabilnosci czestotliwosci ani glosnosci (znacznie mniejsza dewiacja sprzetu w.cz.).
Szkoda zachodu,lepiej kupic za jakies 300PLN radiotelefon z synteza np. na allegro.
Pozdrawiam

masameta
 Wysłana - 14 lipiec 2003 23:33      [zgłoszenie naruszenia]

A te rediotelefony juz przestrajania niewymagają ? A ta "Synteeza to jest firma ? Znasz jakiś sklep internetowy gdzie sprzedają na allego niemaja akurat ...

Iron
 Wysłana - 15 lipiec 2003 22:27      [zgłoszenie naruszenia]

Synteza oznacza sbosob zmiany czestotliwosci o staly krok np. o 12.5 kHz jak maja najczesciej radiotelefony na pasma UKF.
Na allegro (gielda aukcyjna)jest tego sporo np, Alan 145 pasmo130-170 MHz .

Maciek_S
 Wysłana - 28 lipiec 2003 15:18      [zgłoszenie naruszenia]

Jak już przestroisz, to nie chwal się kolegom (na naszym forum się pochwal), dlaczego - pewnie wiesz.

masameta
 Wysłana - 28 lipiec 2003 23:14      [zgłoszenie naruszenia]

Ok prace trwają ...

signa
 Wysłana - 24 wrzesień 2003 18:15      [zgłoszenie naruszenia]

NAWET NIE PRUJ. JA SPRUBOWALEM I TERAZ ŻALUJE

masameta
 Wysłana - 25 wrzesień 2003 22:27      [zgłoszenie naruszenia]

a udało Ci się mi niebardzo ... moze podzielisz sie inf alt to juz poza forum jak to zorbiłes ?

Preskaler
 Wysłana - 26 wrzesień 2003 00:58      [zgłoszenie naruszenia]

Cześć!
Używanie częstotliwości przeznaczonych dla służb specjalnych, jest prawnie zabronione, jednak udowodnienie tego, praktycznie jest trudne. Najlepszym pomysłem wydaje mi się zakup sprzętu np. na "Allegro", ale naprawdę należy przestrzegać zasad konspiracji. To znaczy, nie chwalić się nikomu o takim fakcie i nie nadawać ani zakłócać danej częstotliwości. Dla ostudzenia zapału podsłuchiwania tych częstotliwości podaję informację o tym, że ważniejsze przekazy są szyfrowane.

Preskaler

Znawca -

neciarz
 Wysłana - 12 październik 2003 07:39      [zgłoszenie naruszenia]

Proponuje ci kupić skaner np.Maycom FR100 lub inny jest to urządzenie typowo nasłuchowe.Kosztuje w granicach 400 złotego na alegro kupisz taniej.Będziesz sobie słuchał do woli.Jest całkowicie legalne niemusisz nic opłacać gorzej z powielaniem wiadomości zasłyszanych w pobliżu 173 mhz.lub ich wykorzystaniem do celuw przestępczych za to można zdrowo beknąć.A propos w sklepie za 4 zlote som radyjka miniaturowe "palito" lub tp.małe badziewie wymień cewkę na 3 zwoje drutu srebrzonego o podobnej grubości do cewki w radyjku i pobaw się kondensatorkami w pobliżu cewki trzeba zmniejszyć wartości.Przydał by ci się miernik częstotliwości.Niezapomnij o odsysaczu do cyny.włanczasz scan i jeśli coś będzie to chwyci u mnie chodzi.A nawet jak zwalisz radyjko to tylko 4 złotego tyle co paczka papierosów.Miłej zabawy.Pozdrawiam.

Neciarz

Preskaler
 Wysłana - 12 październik 2003 08:01      [zgłoszenie naruszenia]

Cześć!
Takie małe "badziewie" będzie miało słabą czułość i nie będzie odbierało większości stacji w radiowozach i "ręczniaków". W celu poprawienia tej sytuacji, proponuję abyś zrobił dobrą antenę, koniecznie dachową. Polecam także pomysł ze skanerem. Mają one lepszą czułość a używane można już kupić od 200 zł. Pobawić się jednak, na początek, możesz z jakimś małym i prostym odbiornikiem UKF. Niezależnie od wersji, antena dachowa jest potrzebna.

Preskaler

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jak przestroic radio na fale policji ?

Strony: 1 2

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL