| Autor |
"Jaka obudowa do GDN-38-300-4-AE" |
|
|
Skobej
|
|
Wysłana - 2 maj 2005 16:16 | zgłoś naruszenie regulaminu

Mam glosnik GDN-38-300-4-AE zrobilem symulacje obudowy b-r w winisd, ale nie zabardzo orietuje sie w tych wykresach, moze ktos obliczyc i poweidziec mi czy to bedzie dobrze gralo z gory dziekuje:)))
| |
|
 |
|
|
|
Rafacker
|
|
^_^
|
|
Daj screena wykresu ktory Twoim zdaniem jest dobry, to go ewentualnie poprawimy, przynajmniej sie na przyszlosc nauczysz
pozdrawiam
 |
|
|
|
Skobej
|
|

Nie wiem co to jest Gain, phase plot, group delay, patrze tylko na spl
|
 |
|
|
|
Skobej
|
|

sorki, tu jest lepsze zdjecie:))
|
 |
|
|
|
Skobej
|
|

albo to, nie mam bladego pojecia co ten wykres przedstawia
|
 |
|
|
|
DjDamian
|
|
|
|
|
Skobej
|
|
Dzieki DjDamian teraz mam jakies pojecie o tych wykresach:)
Nadal nie wiem co przedstawia Phase plot?? W moim projekcie wyszedl impuls 17,21ms, moze byc czy go zmienic do 15ms? |
 |
|
|
|
Skobej
|
|
Wlasnie rozmawialem z kumplem ktory zakupil taki sam glosnik jak moj, obliczyl obudowe w winisd(tak jak ja niem ma o tym pojecia:))), zrobil obudowe b-r 200l, podpial pod wzmaka i co - gra niezaciekawie bas jest dosc potezny ale tylko gdy muza gra cicho,a jak zrobi glosniej to glosnik srasznie rzezi.Co jest nie tak glosnik uszkodzony czy obudowa totalna klapa?:)))a moze wzmacniacz za slaby 150rms |
 |
|
|
|
DjDamian
|
|
Nie przesadzajmy, to głośnik na estrade a nie na subwoofer.
Obudowa góra 100-130l, strojenie w okolicach 30-40Hz, koniecznie z filtrem subsonicznym (wyciąć częstotliwości poniżej 30Hz) i powinoo być ok.
Znawca -
 |
|
|
|
Skobej
|
|

A jak wytlumic ta obudowe, tylko tylna scianke czy tylna i boczne? I zasadnicze pytanie czym wytlumic moze czopowa mata akustyczna ?
|
 |
|