Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1964 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Jaki glosnik do suba polecicie mi :P ? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Jaki glosnik do suba polecicie mi :P ?"   

George1987
 Wysłana - 10 luty 2004 19:18        | zgłoś naruszenie regulaminu

jaki mi polecicie glosnik do suba w cenie gdzies do 70zł średnica glosnika minimum 20cm moc max okolo 150 W (chyba ze 300wat gra dobrze na wzmacniaczu 60-100wat?? ) a rms okolo 70 najlepiej jeszcze zeby zawieszenie bylo gumowe a membrana nie czarna tylko jakas ladniejsza np zolta albo biala no moze aluminiowa aha i glosnik najlepiej jak by mial 8 OhmS

...LIVE TO RIDE...
...RIDE TO LIVE...

E.T.
 Wysłana - 14 luty 2004 09:59      [zgłoszenie naruszenia]

Po pierwsze za tą ceną to ciężko będzie coś zdobyć choć jak poszukasz to może znajdziesz. Dlaczego ma mieć średnicy akurat 20 cm tego nie rozumiem ? I pytasz się czy np: 300 watowy głośnik będzie grał na wzmacniaczu 100 watowym , będzie ale zależy jeszcze z czego będziesz puszczałtą muzykę i ile to będzie miało moćy bo możliwe że w ogóle nie będzie potrzebny wzmacniacz lub że nawet na 100 watowym wzmacholu nie będzie to grać fajnie.

George1987
 Wysłana - 15 luty 2004 08:57      [zgłoszenie naruszenia]

no glosniczek jusz kupilem jest to Hanssen 1239N 30cm średnica 350Wat 8Ohm
i jest taki jaki chcialem zawieszenie gumowe membrana fajna aluminiowa bedzie sie ladnie prezentowal i ksoztowal 88zł czyli spox :] moze nie jest to glosnik najlepszej jakosci ale gdybym mial wszytko kuopwac najlepsze to nawet na kable by mnie stac nie bylo wiec bez aluzji prosze , teraz mam tylko problem bo nie wiem jaka skrzynia do tego glosnika zrobic bo kurcze niepodano na pudelku parametrów potrzebnych do zrobnienia skrzyni:-/ w poniedzialek moze pojade do serwisu tonsila chyba moze tam mi to zmieża i jak by co to pomoze mi ktos wybrac obudowe i policzyc rozmiar ?????

...LIVE TO RIDE...
...RIDE TO LIVE...

George1987
 Wysłana - 16 luty 2004 13:11      [zgłoszenie naruszenia]

to moze przynajmniej mi doradzcie jaką obudowe zrobic i o jakich wymiarach bo nigdzie niemoge znajsc parametrów potrzebnych do budowy więc bede musial robic takraczej na wyczucie. No wiec tak glosnik ma 350Wa 8 Ohm i 30średnuicy waham się miedzy obudową BR a BP nie wiem ktora bedzie lepsza???

...LIVE TO RIDE...
...RIDE TO LIVE...

hellrider
 Wysłana - 16 luty 2004 13:45      [zgłoszenie naruszenia]

moim zdaniem lepiej od tego hansena gral by tonsilek gdn 20/80/2 to nic ze jest mniejszy ma tylko 20 cm ale on zaskakuje nie jednego konstruktora potrafi pokazac pazurki przy kazdy rodzau muzyki.

seba_x
 Wysłana - 16 luty 2004 15:21      [zgłoszenie naruszenia]

jak będą parametry to policzymy obudowę ,

George1987
 Wysłana - 17 luty 2004 19:20      [zgłoszenie naruszenia]

niom dzisiaj zlozylem pudlo jutro ide je dopiesci szpachlą zrobic otwor na gniazdo do kabli przykrecic glosnik i naładowac pianki potem zobacze jak bedzie gralo szkoda tylko ze narazie bez zwrotnicy ale trudno na zwrotnice przyjedize czas :D

...LIVE TO RIDE...
...RIDE TO LIVE...

seba_x
 Wysłana - 18 luty 2004 07:30      [zgłoszenie naruszenia]

a jak obliczyłeś obudowę ?

George1987
 Wysłana - 18 luty 2004 17:58      [zgłoszenie naruszenia]

no sprawa jest taka pomagal mi z tym Hellrider on powiedzial zebym zrobil zamknietom 50litrową ja zadzwonilem do hurtowni spytac sie czy gostek ma te parametry to w hurtowni mi powiedzial ze mam zrobic obudowa 90litrów ja jsuz niewiedizalem co robic wiec zrobilem zamknięta 64 litry a potem dorobilem basereflexa i uwazam ze bedzie gralo za***iscie jak tylko skoluje zwrotnice dolnoprzepustową mocniejszy wzmakol i dam do środka lepsza gąbke bo narazie mam troche cieka warstwe ale jaknarazie to nawet fajnie rabie :D jak na zasilanie z Tosci 303 ( 2x 35Wat)

...LIVE TO RIDE...
...RIDE TO LIVE...

seba_x
 Wysłana - 19 luty 2004 08:34      [zgłoszenie naruszenia]

br nie trzeba wytłumiać , zamkniętą tak i to najlepiej watoliną , musisz wzmocnić ścianki żeby się to pudło nie telepało , jak policzyłeś długość kanałów b-r ?

hellrider
 Wysłana - 19 luty 2004 10:16      [zgłoszenie naruszenia]

On nic nie liczyl chcialem mu pomoc i mowilem mu co i jak to i tak po swojemu zrboil.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 3 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jaki glosnik do suba polecicie mi :P ?

Strony: 1 2 3

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL