Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 3111 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Jaki najlepiej głośnik na potężny bass w aucie ?? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Jaki najlepiej głośnik na potężny bass w aucie ??"   

DżejDżej
 Wysłana - 8 kwiecień 2004 09:01        | zgłoś naruszenie regulaminu

Jaki najlepiej głośnik na potężny bass w aucie ?? Mam 400 zloty !! Chce przeznaczyc to na kupno głośnika bass. do auta !! Możecie mi polecić scoś co będzie łupało !! Nie chcaiałbym wyrzucić pieniędzy na darmo !! Z poważaniem DżejDżej

DjDamian
 Wysłana - 9 kwiecień 2004 12:53      [zgłoszenie naruszenia]

Coś co będzie łupało to byle Alphard x 4 (byle największy)

Coś co będzie niosło za sobą jakość i moc to: Hertz HS250, a najlepiej 2xHS200

-------------------------

Jeżeli muzyka męczy to znaczy że jest hałas

Znawca -

deamon270
 Wysłana - 4 maj 2009 22:27      [zgłoszenie naruszenia]

Polecam ten poradnik w wersji PDF:

Car Audio. Jak zrobić efektowny bas w aucie?

[e-ksiazka24.pl/e-ksiazki/car_audio__jak_zrobic_efektowny_bas_w_aucie__p10142.xml]

Jeszcze nigdy stworzenie własnego systemu Car Audio nie było tak proste!

Oto podręcznik, który pomoże Ci w stworzeniu własnej instalacji basowej w Twoim samochodzie.

Czy znasz już cyfrowe publikacje?

[e-ksiazka24.pl]

Michel424
 Wysłana - 5 maj 2009 10:46      [zgłoszenie naruszenia]

Żeby zrobić efektywne i dobrze brzmiące car- audio nie potrzebo żadnego suba ani wzmacniacza. Przy średniej wielkości auta 4 głośniki- po jednym w każdych drzwiach ale dobrej jakości i firmy- np hertz do tego dosyć dobre radio np alpine, oczywiście wsyztsko dobrymi i odpowiednimi kablami połaczone i napradę bardzo ładnie to gra. Wszystcy gadają głupoty, że mają tuby basowe w samochodzie to jeszcze jakimi mocami one nie dysponują, że hehe:> Jeżeli była by to prawda to przy tymch mocach co podają to każdy samochód by się rozleciał

:)) Rowing

scythe1123
 Wysłana - 5 maj 2009 14:27      [zgłoszenie naruszenia]

Zgadzam się dobry głośnik w drzwiach da z pewnością lepszy bas niż "tuby" xD za 100 zł czy w ogóle jakieś wynalazki. Ale jeszcze drzwi wytłumić by się przydało.

Proszę moderatora o wyrzucenie postu kolegi deamon270 bo jakaś reklama jest... która poza tym oburzyła mnie

Zmieniony przez - scythe1123 w dniu 2009-05-05 14:30:01

MangaBoy
 Wysłana - 5 maj 2009 21:28      [zgłoszenie naruszenia]

DjDamian heh a czy słyszałeś coś o głośnikach alphard yakuza PW 1203 AX bądź PW 1503 AX ?
Poczytaj sobie w sieci co te głośniczki potrafią a dopiero później wypowiadaj się na temat alpharda
DżejDżej te 400zł to na głośnik czy głośnik ze skrzynią bądź skrzynia z głośnikiem plus wzmacniacz i okablowanie?
Co do bass'u to nie wiem co chcesz osiągnąć raz piszesz że chcesz bass a inny raz że chcesz "łupanie" a to całkiem coś innego.
Te 400zł proponuje zainwestować w system przedni jakieś głośniczki,wzmacniacz,dystanse,przewodziki i wygłuszenie heh tylko obawiam się że i to zabraknie

Zmieniony przez - MangaBoy w dniu 2009-05-05 21:30:12

Michel424
 Wysłana - 6 maj 2009 14:51      [zgłoszenie naruszenia]

Czy ja wiem czy takie dobre są te głośniki... Jeżeli bym miał inwetować w coś tyle kasy to bym wybrał helixa a jeszcze lepiej hertza;]

MangaBoy
 Wysłana - 6 maj 2009 17:22      [zgłoszenie naruszenia]

Michel424 jeśli mowa o yakuzie to heh jest to głośnik do dB Dragu więc basu na pewno nie zabraknie za tą kase co kosztowała nowa Janina nic lepszego się nie kupi oczywiście jeśli komuś zależy na odczuwalnym basie i niezłym ciśnieniu
Niestety alphard zaprzestał już spory czas temu produkcje tego głośnika ale można go jeszcze dostać na alledrogo lecz większość jest dłubanych gdyż yakuza miała jedną wadę karkas udeżał o dolny nadbiegunnik i drut często spadał
Co do subwoofera to polecam jeszcze głośniki firmy RE audio z serii RE grają naprawdę dobrze tylko że warto zainwestować w tedy w dobry wzmacniacz bo inaczej nie powalą na kolana

Michel424
 Wysłana - 6 maj 2009 18:54      [zgłoszenie naruszenia]

To świadczy o niestaranności ykonania takiego głośnika lub o przeginaniu z podawaniem mu mocy. Jeżeli wielu osobom sie spaliły to znaczy, że był to bubel, słaby resor dolny ba tam powinno być ich nawet kilka;)

MangaBoy
 Wysłana - 6 maj 2009 19:04      [zgłoszenie naruszenia]

Michel424 heh tylko zapomnniałem dodać że takie coś miało miejsce jak zapodawało się moc minimum dwa razy większą niż sugerowaną (RMS) oczywiście jeśli każdy głośnik można zniszczyć jeszcze przesterami
Nie miałeś doczynienia z tym głośnikiem i jest to zauważalne po twoich postach a czegoś czego nie miałeś nie oceniaj!
Co do proponowanych subwooferów to polecę jeszce firmę carpower

Michel424
 Wysłana - 6 maj 2009 21:18      [zgłoszenie naruszenia]

No to gdzie jest logika... Jeżeli alphrad z regóły ma przekłamane to jeżeli przykładowo głośnika ma 1kw i na bank jest przesterowany już i ktoś daje 2 kw mocy do tego głośnika to wiadomo że odleci w kosmos. Cewka nie zdąży odprowadzać ciepła bo niby jakim cudem...zero kontroli nad głośnikiem jedyne co z tego jest fajne to ruch membrany ale dźwięk musi być baaaardzo kiepski niestety... Gdzieś na forum jest pokazany gł. jack hammer za 100 tys $ 6 tysięcy wat:>

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 3 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jaki najlepiej głośnik na potężny bass w aucie ??

Strony: 1 2 3

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL