Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 934 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Jaki wzmacniacz do głowśników 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Jaki wzmacniacz do głowśników"   

Numerone
 Wysłana - 19 kwiecień 2007 11:05        | zgłoś naruszenie regulaminu

Posiadam dwie kolumny ALTUS 110 i MILDTON 80 Wattowy, wymieniłem w nich membrany i cewki i poszukuje wzmacniacza dobrego do takich kolumn, oczywiście używanego. Z przedziału 100-300pln , duża rozpiętość ale czekam na różnego rodzaju propozycje, bo sam nie wiem ile najlepiej wydać na coś takiego. Słucham głównie hip-hopa i chciałbym uzyskać czysty dźwięk i troche basu (lubie sąsiądów budzić)Sprzęt będzie stał w pokoiku 25m2 .Proszę o pomoc.

Mokasek
 Wysłana - 19 kwiecień 2007 17:05      [zgłoszenie naruszenia]

Moze Ty nam podasz jakie wzmaki Cie interesuja, a my to ocenimy i doradzimy. Ok?

Preskaler
 Wysłana - 19 kwiecień 2007 18:58      [zgłoszenie naruszenia]

A przede wszystkim wzmacniacz musi być o takiej impedancji wyjściowej jak kolumny i mocy mniejszej lub równej. Nic na ten temat nie napisałeś!

Preskaler

Specjalista -

Numerone
 Wysłana - 20 kwiecień 2007 11:25      [zgłoszenie naruszenia]

Wybaczcie ale naprawde mam nie wielkie pojecie na takie tematy i dlatego nie umiescilem tych inforacji. Na jednej z kolumn jest independencja 8 omh , a na drugiej nie wiem, bo nie ma na niej takich informacji, ale podejrzewam że też taka sama.

Numerone
 Wysłana - 20 kwiecień 2007 11:26      [zgłoszenie naruszenia]

Ale ja nie mogę wybrać sam, bo nie wiem z czego wybierać, nie znam żadnych cech które by pomogły w wyborze

Preskaler
 Wysłana - 20 kwiecień 2007 14:51       [zgłoszenie naruszenia]

A coż my Ci możęmy poradzić jeśli jedną kolumnę masz "Altus" 110 8 Ohmów a drugą "Midlton" 80W bez podanej impedancji (zakładam, że też 8 Ohmów) bo chyba nie masz dwóch zestawów po dwie kolumny?. Bardzo mętnie to opisujesz i chcesz, żeby ktoś Ci na tej podstawie doradził? Ta pierwsza kolumna jest oceniana na 3 w pięciostopniowej skali a ta gruga jeszcze niżej. Nie ma się co wiele zastanawiać nad wzmacniaczem! Trzeba kupić jakikolwiek 2 x 70W (lub mniej) 8 Ohmów. Jedynym ograniczeniem będzie te 300 zł, które przeznaczasz na zakup. No i cudów się nie spodziewaj po takim sprzęcie!

Preskaler

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jaki wzmacniacz do głowśników

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL