Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1352 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Jakie kolumny pod kompa ? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Jakie kolumny pod kompa ?"   

jarma_KH
 Wysłana - 6 styczeń 2007 10:59        | zgłoś naruszenie regulaminu

Jakie polecacie kolumny do kompa ? Znalazłem na allegro coś takiego [http://www.allegro.pl/item155586072_soundwave_kolumny_regalowe_130w_tanio.html] jak to będzie grało? Mam niezły wzmacniacz SONY. Kolumny ogólnie nie muszą mieć mocy aż 130w, wystarczą mi 80 watowe. Może coś polecicie? Chodzi mi o nagłośnienie pokoju jakieś 14m2, słucham praktycznie każdej muzyki, chciałbymmieć fajnie wyczuwalny bass ale nie taki żeby cały dom podskakiwał. Proszę o pomoc ponieważ ja jestem zielony w tym temacie.

Zmieniony przez - jarma_KH w dniu 2007-01-06 11:05:13

jarma_KH
 Wysłana - 6 styczeń 2007 11:33      [zgłoszenie naruszenia]

tajniaczek
 Wysłana - 7 styczeń 2007 00:05      [zgłoszenie naruszenia]

altuski lub miltony.. stary polski dobry sprzet a naprawde potrafi naro0zrabiac

Sprzedam Motorole E 1000

jarma_KH
 Wysłana - 7 styczeń 2007 13:53      [zgłoszenie naruszenia]

Wdzę, że za wielkiego ruchu tutaj nie ma. A co myślisz o tym [allegro.pl/item155220033_orginalne_tonsil_unitra_swietny_stan_jak_nowe_.html] opłaca się je brać za 70zł i jak będą grały?

impaller
 Wysłana - 7 styczeń 2007 14:21      [zgłoszenie naruszenia]

wpadly m takie kolumienki w rece w zeslym roku co prawda moje byly w stanie idealnym wrecz fabrycznym tutaj widze niewielkie mankamenty, ale wracajac do meritum ja swoje egzemplaze sprzedalem za 100zl w zeszlym roku wlasnie ogolnie kolumny ok ale za wiele sei nie mozesz po nich spodziewac aczkolwiek zadnych zastrzezen do mojego egzemplaza nie mialem

LUXMAN LV-112
LUXMAN D-112
LUXMAN TD-377
Infinity RS 3000

jarma_KH
 Wysłana - 7 styczeń 2007 14:47      [zgłoszenie naruszenia]

Skoro je miałeś może wiesz jaka jest ich moc ? Sprzedawca na aukcji jej nie podaje twierdząc że jej nie zna. A jak masz chwilę wolnego czasu to może poleciłbyś mi jakąś konkretna aukcje bo sam nie mam pojęcia akurat w tej dziedzinie a musze nagłośnić pokoik :) Z góry dzieki za pomoc

impaller
 Wysłana - 7 styczeń 2007 15:06      [zgłoszenie naruszenia]

szczeze to tez nie wiem moze mialy z 15w cos kolo tego graly w miare ladnie naturalnie basu sie po nich nie spodziewaj zbyt glebokiego napisz co to masz za wzmacniacz moze wieczorem cos znajde i napisze a i jeszcze ile moesz wydac??

Zmieniony przez - impaller w dniu 2007-01-07 15:08:39

LUXMAN LV-112
LUXMAN D-112
LUXMAN TD-377
Infinity RS 3000

jarma_KH
 Wysłana - 7 styczeń 2007 16:49      [zgłoszenie naruszenia]

Mam wzmacniacz SONY z wierzy MHC-2500 i tak naprawdę to sam nie wiem jaką on ma moc bo nie ma nigdzie napisane, jest tylko podane impedancja 6-16 OHM. Mogę dodać tylko, że jak miałem podjączone na próbę takie kolumny jak te [http://www.allegro.pl/item155556156_kolumny_digitalaudiosound.html] to przy 3/4 głosu na wzmacniaczu po jakiejś sekundzie spłoneły :/ Ten sprzedawca chce mi oddać tekolumienki za 40zł[http://www.allegro.pl/show_item.php?item=155734046] muszę przyznać że wyglądają bardzo ładnie, ciekawe tylko jak tam radzą sobie z graniem. Na kolumny mam jakieś 120zł max, dodam, że terazm mam podłączone zwykłe głosniki komputerowe, które kosztowały 40zł więc teraz każda kolumna dla mnie będzie wymiatała :)

impaller
 Wysłana - 7 styczeń 2007 20:46      [zgłoszenie naruszenia]

no to troche malo masz dobre kolumny to podstawa zestawu za 150zl to ciezko nawet cos zbudowac samemu a te kolumny co z allegro link dales to lipa i to konkretna jakis plastikowy badziew postaraj sie dozbierac trocche wiecej kasy gdybys byl zainteresowany to mam ciekawe kolumny zrobione przezemnie tylkoz e czce za 470zl powinny dobrze grac z tym wzmakiem

LUXMAN LV-112
LUXMAN D-112
LUXMAN TD-377
Infinity RS 3000

jarma_KH
 Wysłana - 7 styczeń 2007 20:52      [zgłoszenie naruszenia]

Nie jestem jakimś melomanem i szkoda mi wydawać tyle kasy na kolumny, chcę kupić coś poprostu żeby przy kompie leciała jakaś muzyka, moga to być kolumny od jakiejś wieży itp. nie słucham głośno, te co podałem wyżej mi się podobają tylko nie wiem jaką mają moc

impaller
 Wysłana - 7 styczeń 2007 20:59      [zgłoszenie naruszenia]

jesli chodzi o kolumny to naprawde jest nie wiele. Ja bym Ci odraadzal te plastiki poszukaj czegos przyajnmniej cow drewnie bedzie

LUXMAN LV-112
LUXMAN D-112
LUXMAN TD-377
Infinity RS 3000

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jakie kolumny pod kompa ?

Strony: 1 2

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL