Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1688 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Śmietnik
Jakie sprzęt do domu..?? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Jakie sprzęt do domu..??"   

Jeriko
 Wysłana - 3 luty 2006 22:52       

Przeniesiona przez Arnold_S. z działu 'Audio'. | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam. Piszę ten temat ponieważ potrzebuje pomocy od znawców :) otóż chciałbym sobie w salonie stworzyć jakieś solidne kino domowe.. salon jest duży i nie myślałem o normalnych kinach domowych (dokładnie o zestawach głośnikowych), chciałbym zrobić jakoś lepsze nagłośnienie.. Myślałem o gdzieś o 8 głośnikach normalnych 3 z przodu 2 po bokach i 3 z tyłu oraz z 2 subbufery.. podłączyć to jakoś pod wzmacniacz.. co Wy na to?? Macie może jakieś propozycję? może źle myślę .. dobrze się na tym nie znam.. powiem jeszcze że to bedzie do dużej plazmy no i oczywiście pod odtwarzacz DVD.. :) czekam na pomoc oczywiście będą sogi.

Zmieniony przez - Jeriko w dniu 2006-02-03 22:53:39

Maxtor
 Wysłana - 3 luty 2006 23:21      [zgłoszenie naruszenia]

Ciekawa sprawa z tymi 2 subwooferami.

Rafacker
^_^
 Wysłana - 4 luty 2006 03:39      [zgłoszenie naruszenia]

Myślałem o gdzieś o 8 głośnikach normalnych 3 z przodu 2 po bokach i 3 z tyłu oraz z 2 subbufery.. podłączyć to jakoś pod wzmacniacz.. co Wy na to??

No lepiek wymyśleć nie mogłeś

Pozatym co to są subbufery

Rozstawienie ktore podales na nic Ci sie zda...
Nie wiem czy wiesz ale kino domowe w tej chwili mamy 5.1 lub 7.1
Proponuje Ci poprostu 5.1 na efektywnych kolumnach
Jeśli chodzi Bass to jesli to naprawde duuuze pomieszczenie może go zabraknąc dlatego trzeba sie zdecydować na duży subwoofer lub 2 mniejsze takie same.
Napisz ile masz na to kasy i jak duże jest to pomieszczenie bo jak walnales mi 8 kolumn to myslalem o 100 m2

"Masz problem z Projektem Audio lub zwrotnicą? Napisz to sie dogadamy ;-)"
[rafacker.cba.pl]

Jeriko
 Wysłana - 4 luty 2006 14:09      [zgłoszenie naruszenia]

ojej się czepiacie :) człowiek może się pomylić pokój jest ok 30 - 35 m2 .. moim zdaniem to będzie duży salon :) wiem że są zestawy 5.1 czy 7.1 ale po prostu chcę mieć jakieś niekonwencjonalne nagłośnienie.. nie znam sie dobrze na tym dlatego napisałem na forum.. przedstawiłem swoją propozycję taką jak mi się marzyła ;) hehe ale chodzi mi tylko o dobre nagłośnienie.. bo jeżeli już będe inwestował w plazmę to chcę zainwestować również w nagłośnienie żeby jakiś był do tego efekt.. to co polecacie ? pomożecie? jeżeli chodzi o kasę to już nie wiem sam 4- 5 tys.

Zmieniony przez - Jeriko w dniu 2006-02-04 14:10:32

Rafacker
^_^
 Wysłana - 5 luty 2006 23:25      [zgłoszenie naruszenia]

Nawet jakbyś chciał to dobrego sprzetu składającego się z 8 kolumn i 2 subwooferów + amplituner który to zasili poprostu nie dostaniesz -
Poszukaj dobrego 5.1 i Napewno Ci wystarczy

[rafacker.cba.pl]

Rafacker
^_^
 Wysłana - 5 luty 2006 23:27      [zgłoszenie naruszenia]

[http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83330163#photo]
Prosze o to przykład zestawu JBL 5.1 i to bez amplitunera

[rafacker.cba.pl]

Jeriko
 Wysłana - 6 luty 2006 11:38      [zgłoszenie naruszenia]

dzięki wielkie za pomoc. na pewno z tego skorzystam. oczywiście sog

Rafacker
^_^
 Wysłana - 6 luty 2006 14:26      [zgłoszenie naruszenia]

dzieki za soga
Btw Kolega ma na strychu 75m2 chyba ale dach jest skosy z obu stron tak wiec przeliczajac na normalny pokoj jakos 35-40m2
jako kino ma zestaw skromnych eltax discovery i ampituner yamahy, jak głośność było bardzo dobrze lecz bardzo brakowalo basu, dokupilismy mu subwoofer jamo E8suB i jest bardzo dobrze

[rafacker.cba.pl]

Jeriko
 Wysłana - 6 luty 2006 14:37       [zgłoszenie naruszenia]

nie no ja potrzebowałem rozeznania bo teraz dom jest w budowie i będą kłaść tynki.. a pod tynki pójdą kable żeby nie ciągać później po pokoju.. i chciałem sie rozeznać jak mniej wiecej będą głośniki :) ale bardzo dużo mi pomogłeś także jeszcze raz wielkie dzięki..

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jakie sprzęt do domu..??

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL