Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1572 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
KŁOPOTY Z KABLÓWKĄ 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "KŁOPOTY Z KABLÓWKĄ"   

piotrsopot
 Wysłana - 8 czerwiec 2006 12:08        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam mam pewnien kłopot.Posiadam stary telewizor Sony KV-C252.
Zakupiłem ostatnio Kablówkę w UPC.Facet tylko zdjął filtr i zadzwonili że wszystko z ich strony jest ok.Wziełem podłączyłem Kabel do telewizora.Po podłączeniu okazało się żeponad połowa kanałów szumi tak że ciężko jest oglądać to ;/
Może ktoś mi powie co miał bym zrobić??Myślałem nak kupnem:Tuner/konwerter MAGNAVOX CATV CTC 5602-3E

Narazie zakładam tu temat bo nie chce wzywać serwisu który za każde przyjście bierze w Sopocie 200zł tragedia ;/

Preskaler
 Wysłana - 9 czerwiec 2006 05:31      [zgłoszenie naruszenia]

To widocznie ten serwis dojeżdża z Warszawy! A tak na poważnie to trzeba sprawdzić (najlepiej samemu jeśli ceny usług są tak wysokie) czy przyczyna złej jakości programów leży po stronie OTV czy kablówki? Z OYV może być też taka sprawa, że jako starszy typ może nie posiadać pasma "kablowego" w głowicy (hiperband) i dlatego niektóre programy mogą być odbierane na jakihś "śmieciach"(harmonicznych?). Najprościej to jest pożyczyć od kogoś nowy OTV (n.p. 14 cali) i podłączyć go u siebie. Wtedy coś się może okazać.

Preskaler

Specjalista -

piotrsopot
 Wysłana - 9 czerwiec 2006 15:28      [zgłoszenie naruszenia]

Mam kupiony taki przenośny telewizor.Kupiony jakieś 2 lata temu.Jest on czarnobiały i żeby go nastawić używa się pokętła :] ale po podłączeniu kabłowki każdy kanał jest jak żyleta.Myśle więc że kłopot jest z tym telewizoram.W takim razie co musze zrobić ??

Preskaler
 Wysłana - 9 czerwiec 2006 16:27      [zgłoszenie naruszenia]

No jest dwa wyścia ( a właściiwe trzy). Naprawić stary, kupić nowy albo oglądać na tym cz-b!

Preskaler

Specjalista -

piotrsopot
 Wysłana - 9 czerwiec 2006 18:57      [zgłoszenie naruszenia]

to jest tylko jedno wyjście kupić nowy TV :]

piotrsopot
 Wysłana - 19 czerwiec 2006 17:09       [zgłoszenie naruszenia]

Kupiłem ten Tuner/konwerter MAGNAVOXa i wszystko jest ok :)

ps.ale i tak raczej kupie LCD Sony.Te Bravie stracznie mi się podobają jak zakupie sobie konsole PS3 to będzie wymiatać :D POZDRAWIAM

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

KŁOPOTY Z KABLÓWKĄ

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL