Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1679 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
KTÓRY TV WYBRAĆ KONKRETNE 2 MODELE 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "KTÓRY TV WYBRAĆ KONKRETNE 2 MODELE"   

vivalarte
 Wysłana - 5 kwiecień 2006 01:01        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam.Właśnie padł mi stary tv i cały czas się miotam co wybrać LCD czy CRT.Ale nie będę pisał setnego postu co lepsze bo i tak medal ma 2 strony.
Więc proszę o waszę opinię.Który z nich wybrać,inne nie wchodzą w rachube(chyba że inny panasonic CRT ale do 3.400zł):
LCD
[http://www.samsung.com/pl/products/television/tfttv/le27t51b.asp]
czy CRT
[http://www.panasonic.pl/oferta.php?prod=2277]

no i znalazłem jeszcze jednego rodzynka
[http://www.getmedia.pl/telewizory-tradycyjne/JVC-AV-32X5.html]

Jak to wkońcu jest z tą jakością LCD???

Zmieniony przez - vivalarte w dniu 2006-04-05 01:18:01

zoltarek
 Wysłana - 5 kwiecień 2006 08:22      [zgłoszenie naruszenia]

Naprawdę ciężko jest w takich sytuacjach doradzać, to zależy na czym najbardziej zależy i od własnego ustosunkowania do danej firmy. Ja bym np: nie kupił telewizora LCD. Moze kiedyś jak ta technologia pójdzie jeszcze bardziej do przodu, albo rozpowszechni się inna lepsza.
Mogę tylko napisać co ja bym wybrał. Jezeli chodzi o telewizor CRT to obcjowałbym za JVC. Generalnie nie mam na to jakiegoś racjonalnego uzasadnienia, poza tym że do philipsa nie mam zaufania, do LG, samsungów, thomsonów tym bardziej, a pozostałe firmy już za bardzo tych technologi nie rozwijają.
Gdyby zależało mi na telewizorze płaskim, to mimo że technologia mocno przestarzała, a i sprzęt jest prądożerny to zdecydwołbym się na plazmę. Niedawno miałem okazję poporównywać plazmy z LCD i powiem szczerze, LCD trzeba jeszcze mocno dopracować.

Pozdrawiam

Zmieniony przez - zoltarek w dniu 2006-04-05 08:26:45

[simedia.pl/]

zbysiu13
 Wysłana - 15 kwiecień 2006 09:20       [zgłoszenie naruszenia]

Ja popieram zoltarka, te kąty widzenia podany przy samsungu to chyba pod tym kątem, że widać, iż telewizor jest włączony... ;) Wystarczy zresztą pochodzić sobie po sklepie z telewizorami i pooglądać...
Takie internetowe metody wyboru telewizora czy monitora to jak kupowanie obrazu przez telefon czy zestawu kolumn głośnikowych na allegro...po prostu lizanie cukierka przez szybę...
Panasonic bardzo przyjemny model. chętnie wszedłbym w posiadanie......
Ja natomiast mam LG (CRT) i chodzi jak burza od dość długiego czasu...
p/s co znaczy "obcjowanie " ?? ;))))

Volenti non fit iniuria.
Verba volant, scripta manent.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

KTÓRY TV WYBRAĆ KONKRETNE 2 MODELE

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL