Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 3445 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | GSM
Kabel COM DCA-500 - Pytanie 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Kabel COM DCA-500 - Pytanie"   

master266
 Wysłana - 9 czerwiec 2006 16:50        | zgłoś naruszenie regulaminu

1.Czy tym kablem można wgrywać patche i soft?
2.Czy kable COM DCA-500 działają do wszystkich siemensów czy są osobne np. dla modeli x60 i x65?
3.Czy da się go podłączyć w każdym kompie czy trzeba mieć jakieś dodatkowe gniazda com? I co to gniazdo com jak to wygląda i do jakiego gniazda w kompie się podłącza ten kabelek COM DCA-500?
4.Jakie są ceny w komisach tego o to kabelka?

Zadaje te pytania poniewarz jutro chyba pojadę do komisu kupić ten kabelek COM DCA-500 i nie wiem kilku rzeczy o nim dlatego zadaje te pytania. A ten kabelek mi jest po to żeby przerobić Siemensa C65 na SL65. Nawet dawałem o tym artykół. Czekam cierpliwie na odpowiedź od was na moje pytania. Pozadrawiam!!!

erminho
 Wysłana - 9 czerwiec 2006 17:40      [zgłoszenie naruszenia]

1.tak
2.nie
3.kabel pod com podlacza sie pod port com
4.ok. 25-50zl, na allegro ok. 10zl.

Specjalista -

master266
 Wysłana - 9 czerwiec 2006 18:13      [zgłoszenie naruszenia]

jak wygląda port com w kompie. bo zabardzo nie wiem.

"2. nie"
to znaczy że są odzielone na np. x60 i x65 czy nie
jakbyś mógł to daj jakieś zdjęcia z kompa z tyłu gdzie jest port com. bo nie chce spalić kabla. bo naprawde nie wiem jak wygląda port com w kompie. bo ja mam dużo takich wejśc w kompie i nie wiem które to com

a i jeszcze jedno:
czy są wogóle takie kable do seri siemensów x65?

i czy wogóle się opłaca robić taką przeróbkę jak dałem w moim innym temacie [felektr.katalogi.pl/temat11137/] ?

a i jak to sprawdzić że to napewno kabel COM DCA-500 mi sprzedali. bo nie chcę kasy wydać na daremno i mieć jeszcze jeden kabel do kolekcji którym się nie da wgrać softu

Zmieniony przez - master266 w dniu 2006-06-09 18:19:13

master266
 Wysłana - 9 czerwiec 2006 19:25      [zgłoszenie naruszenia]

daje zdjęcia z tylu mojego kompa. powiedz które to porty com

Grif_fin
 Wysłana - 10 czerwiec 2006 01:33      [zgłoszenie naruszenia]

lol
porty com (u Ciebie widze są 2) to te dwa po lewej stronie portu LPT (tego różowego)
jaki to kabel mozesz sprawidzic podpinajac go pod kompa i pod telefon. wpisujesz *#06# klikasz na wiecej i tak gdzies znajdziesz jaki kabel jast podlaczony.

master266
 Wysłana - 10 czerwiec 2006 07:47      [zgłoszenie naruszenia]

dzięki. tak myślałem że to te potry com poniewarz są 2 jednakowe a mi w kompie wykrywa 2 porty com. jade gdzieś koło 10 do komisu po ten kabelek i jak to u niego sprawdzić że napewno mi sprzedał COM DCA-500. bo oni mogą mnie oszukać i sprzedać DCA-540 i wtedy nie wgram oprogramowania i patch do tela. a taki kabel DCA-540 to mam i dlatego chcę kupić COM DCA-500. I jak nie dać się oszukać? Bo nie będę wracał 10 km z domu do komisu jak mi sprzeda zły.

erminho
 Wysłana - 10 czerwiec 2006 10:54      [zgłoszenie naruszenia]

dca-540 raczej Ci nie sprzedadza, bo z tego, co pamietam jest to kabel pod USB

Specjalista -

master266
 Wysłana - 10 czerwiec 2006 13:41      [zgłoszenie naruszenia]

byłem w komisie i pytałem się o ten kabel COM DCA-500 i gościu wie o co chodzi ale nie ma narazie na składzie. W poniedziałek mam do niego jechać i wtedy mi go sprzeda. chyba nie sprzeda mi syfu bo wie o jaki kabel mi chodzi.

Grif_fin
 Wysłana - 11 czerwiec 2006 02:00      [zgłoszenie naruszenia]

a ile chcial za ten kabel? zebyś nie przeplacił..
patrzyles ceny na allegro?
[http://www.allegro.pl/item109349050_oryginalny_siemens_dca_500_do_ax75_ax72_zobacz_.html]

master266
 Wysłana - 11 czerwiec 2006 09:07      [zgłoszenie naruszenia]

Za oryginał chciał od 15-20 zł, a na allegro to ja nie chcę kupować bo nikomu nie wierze. miałem kupić telefon ostatnio na allegro i już miałem wpłacać pięniądze i nagle gościu powiedział mi że mu ukradli tel.
To jest bezsensu. Telefon leżał mu w domu a nagle mu go ukradli. A co by było jak by mi tego nie powiedział a ja bym wpłacił kase? No!
Więc nie dam się już nigdy nabrać na allegro bo to już nie pierwszy raz miałem coś kupować i nagle było coś nie tak.

Zmieniony przez - master266 w dniu 2006-06-11 09:11:18

erminho
 Wysłana - 11 czerwiec 2006 10:28      [zgłoszenie naruszenia]

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Kabel COM DCA-500 - Pytanie

Strony: 1 2

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL