Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1260 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
Kablowka 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Kablowka"   

bobaas
 Wysłana - 10 sierpień 2006 12:44        | zgłoś naruszenie regulaminu

Mam kablowke i pojawil sie maly problem. Otoz mam dwa TV i jedno gniazdo antenowe. Do jednego TV sygnal idzie z tego wyjscia sygnalu w gniezdzie a do drugiego przewod jest podlaczony z boku gniazda, po odwrotnej stronie niz przewod doprowadzajacy sygnal. Problem polega na tym ze jesli chodza dwa TV jednoczesnie to na ekranie pojawiaja sie male zaklocenia w postaci bialych swiecacych kropek w niektorych miejscach. Po wylaczeniu jednego TV problem z kropkami znika.
Nie wiem tez czemu ale na niektorych kanalach przechodza raz na jakis czas szare pasy, bez wgledu na to ile TV chodzi.

Jak temu zaradzic? Czy wina tkwi w instalacji antenowej czy to wina sygnalu?

Z gory dziekuje za pomoc.

Preskaler
 Wysłana - 11 sierpień 2006 12:16       [zgłoszenie naruszenia]

Są dwa uszkodzenia (usterki). Jedna to zła instalacja (trzeba zastosować rozgałężnik sygnału) a druga to taka "uroda" OTV. Przypuszczalnie to przechodzenie szarych pasów występuje w ustawieniu OTV na A/V i odtwarzaniu z magnetowidu lub DVD z gniazda "euro" lub "chinch". Jeśli nie to tylko wystarczy dopracować instalację antenową.

Preskaler

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Kablowka

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL