Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1237 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Śmietnik
Kamera Samsung VPD 354 - problem 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Kamera Samsung VPD 354 - problem"   

leszeks2
 Wysłana - 6 luty 2006 08:38       

Przeniesiona przez Arnold_S. z działu 'Cyfrówka'. | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam.
Mam problem z kamerą Samsung VPD 354i. Otóż po włożeniu kasety zaczyna mrygać informacja "wysuń" i znaczek eject z literą R. Odtwarzanie, nagrywanie jest niemożliwe, nie działają ptzyciski do sterowania kasetą. Nagrywanie itp. na kartę pamięci odbywa się bez problemu. Co to oznacza? Czy to poważna usterka?

zbys
 Wysłana - 8 luty 2006 17:52      [zgłoszenie naruszenia]

A czy w instrukcji nic nie pisze co znaczy owa literka R ?
Nie znam tego modelu, ale np. w Stanach to czesto znaczek "eject" - czyli wysun pojawia sie, gdy odpowiedni czujnik wuczuje zawilgocenie wnetrza kamery, a szczegolnie cylindra wirujacej glowicy. Ale zdarza sie to najczesciej latem gdy kamera wychlodzona w klimatyzownym pomieszczeniu jest wystawiona na dzialanie wilgotnego powietrza. ( w Chicago latem wilgotnosc powietrza jest bardzo czesto 100% ).

Moze kamera zostala przyniesiona z mroznego powietrza do wnetrza i zaparowala (tak jak np. okulary) Nalezy ja wtedy zostawic z otwarta kieszenia i pozwolic wyschnac. Mozna ostroznie, lekko szuszarka do wlosow podsuszyc.

Lepsze jest wrogiem dobrego.

Verizon Wireless Agent. [http://www.lucki.com]

leszeks2
 Wysłana - 8 luty 2006 23:07      [zgłoszenie naruszenia]

Przedstawiam obraz z ekranu kamery. Znalazłem że to jest uszkodzenie mechaniczne. Kamera jest w domu już kilka dni i napewno nie jest zawilgocona.

zbys
 Wysłana - 9 luty 2006 00:22       [zgłoszenie naruszenia]

No to juz teraz warsztat naprawczy. Samemu to take mechanike mozesz tylko calkiem wykonczyc.

Lepsze jest wrogiem dobrego.

Verizon Wireless Agent. [http://www.lucki.com]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Kamera Samsung VPD 354 - problem

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL