Wielokrotnie już o tym pisałem, że wybór sprzętu jest sprawą osobistą i podobnie jak porady, z którą narzeczoną mam się ożenić? Tak i w stylu co mam kupić"? Szczerze mówiąc to to ja nie widzę problemu! Wszystkie spotykane przeze mnie tzw. "kina domowe" są to urządzenia do wytwarzania hałasu i nie wiem czym się tu przejmować? Należy iść do sklepu i poprosić o zaprwzentowanie kilku modeli a wybrać ten, z którego "hałas" naj;lepiej Ci odpowiada! Ja osobiście w chwili porywu podłączyłem sobie stereo z kolumnani o mocy ok. 2x20W, posłuchałem kilku filmów i... nadal oglądam TV najczęściej w słuchawkach. Bo to i dżwięk nie najgorszy i nikomu w domu nie przeszkadza. Jeśli jednak chodzi o to, żeby sąsiedzi słyszeli, że JA mam "kino" to trzeba wybrać coś koło 50 - 100 W na kanał.
Ja kupiłem sobie DVD (nagrywarka z HDD 160 G) oraz dodatkowo jakieś DVD z możliwością odtwarzania Divixów. Zakres cenowy to 1500 - 2000 zł w zależności od marki. Oglądam zwykle C+ i sporadycznie DVD. W przyszłości chciałem zrobić sobie jakieś wzmacniacze z kolumnami (5.1?) ale co raz rzadziej o tym myślę. Przeszło mi! Zastanawiam się natomiast nad systemem bezprzewodowych słuchawek ale straty na jakości dżwięku nie zachęcają mnie do kupna fabrycznych a samodzielnie wykonać taki system jeszce mi się nie chce.
Zmieniony przez - Preskaler w dniu 2006-03-13 11:44:38