Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1907 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Śmietnik
Kino domowe + - 2000zł 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Kino domowe + - 2000zł"   

vivalarte
 Wysłana - 5 marzec 2006 09:05       

Przeniesiona przez Arnold_S. z działu 'Audio'. | zgłoś naruszenie regulaminu

Mam zamiar kupić sobie kino domowe ale nie wiem jeszcze czego się czepić.Osobiście gustuje w zestawach marki Yamaha Onkyo Denon ale wiadomo że za ok. 2000zł to mogę sobie pozwolić na najniższe modele.I nasuwa mi się taka myśl czy nie lepiej wziąć sprzęt gorszej firmy ale wysoki model jak np.
LG
[aukcja.onet.pl/show_item.php?item=89211901]
albo jakiegoś Samsunga
[aukcja.onet.pl/show_item.php?item=88968307]
Panasonica
[aukcja.onet.pl/show_item.php?item=90209815]
No i teraz ważne pytanie.Jak wygląda sprawa z DIVX-ami podobno LG czyta wszystko i co najważniejsze odczytuje pliki z tekstem zapisane w oddzielnych plikach w 4 różnych formatach,a nie tylko wgrane w obraz jak w przypadku tańszych zestawów po 1000zł.No i co sądzicie o zestawie z glosnikami efektowymi bezprzewodowymi?Nie wiem jak to się sprawuje a wiadomo że kabel to zawsze kabel,mniejsze straty na jakości.Takie jest moje zdanie.Doradźcie coś:)

Rafacker
^_^
 Wysłana - 13 marzec 2006 09:00      [zgłoszenie naruszenia]

Plastikowe kina są niewiele warte, mają poprostu więcej bajerów niż prawdziwe kino.

"Masz problem z Projektem Audio lub zwrotnicą? Napisz to sie dogadamy ;-)"
[rafacker.cba.pl]

Preskaler
 Wysłana - 13 marzec 2006 11:34       [zgłoszenie naruszenia]

Wielokrotnie już o tym pisałem, że wybór sprzętu jest sprawą osobistą i podobnie jak porady, z którą narzeczoną mam się ożenić? Tak i w stylu co mam kupić"? Szczerze mówiąc to to ja nie widzę problemu! Wszystkie spotykane przeze mnie tzw. "kina domowe" są to urządzenia do wytwarzania hałasu i nie wiem czym się tu przejmować? Należy iść do sklepu i poprosić o zaprwzentowanie kilku modeli a wybrać ten, z którego "hałas" naj;lepiej Ci odpowiada! Ja osobiście w chwili porywu podłączyłem sobie stereo z kolumnani o mocy ok. 2x20W, posłuchałem kilku filmów i... nadal oglądam TV najczęściej w słuchawkach. Bo to i dżwięk nie najgorszy i nikomu w domu nie przeszkadza. Jeśli jednak chodzi o to, żeby sąsiedzi słyszeli, że JA mam "kino" to trzeba wybrać coś koło 50 - 100 W na kanał.
Ja kupiłem sobie DVD (nagrywarka z HDD 160 G) oraz dodatkowo jakieś DVD z możliwością odtwarzania Divixów. Zakres cenowy to 1500 - 2000 zł w zależności od marki. Oglądam zwykle C+ i sporadycznie DVD. W przyszłości chciałem zrobić sobie jakieś wzmacniacze z kolumnami (5.1?) ale co raz rzadziej o tym myślę. Przeszło mi! Zastanawiam się natomiast nad systemem bezprzewodowych słuchawek ale straty na jakości dżwięku nie zachęcają mnie do kupna fabrycznych a samodzielnie wykonać taki system jeszce mi się nie chce.

Zmieniony przez - Preskaler w dniu 2006-03-13 11:44:38

Preskaler

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Kino domowe + - 2000zł

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL