Witam
Czy ktoś kto dobrze zna się na zabezpieczeniach mógłby mi podać w kolejności zgodnie z czasem reakcji zabezpiecznia: "S301 o charakterstyce B", "S301 o charakterystyce C", "S301 o charakterystyce D", "bezpiecznik topikowy", "Wkrętowy bezpiecznik samoczynny o charakterystyce L", "Wyłącznik róźnicowo-prądowy".
Ja tylko tak w kwestii zasad: Zbysiu, chwalebna jest twoja chęć pomocy, ale jeśli komuś nie chce się poświęcić 15 minut na szukanie w internecie, to czemu ty odwalasz za niego robotę?
Aż tak dużo nie odwaliłem, kilka minut i dwa linki
Ale oczywiście masz do pewnego stopnia rację. Do pewnego- ponieważ wychodzę ze zbożnego założenia, że zawsze warto komuś podać przynajmniej wędkę, nawet z małą rybką na końcu, aby sobie sam połowił.
Spotykałem osoby, dla których temat zadania jakie dostawały do rozwiązania brzmiał tak, jak matematyczne sformułowania mechaniki kwantowej w uszach przedszkolaka.
Czasem wystarczy link, podsunięcie odpowiedniego słowa do wyszukiwarki, pokazanie ogólnego kierunku i "czym to się je".
Dalej oczywiście najlepiej, jeśli delikwent sam sobie podrąży temat. I pamiętam w takich sytuacjach o pierwszej części mojego łacińskiego motta. Volenti...
Można dodać także: volenti nihil difficile
Zmieniony przez - zbysiu13 w dniu 2011-11-11 23:42:24