Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1401 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Kolumny ESA Continuum2 - Opinie 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Kolumny ESA Continuum2 - Opinie"   

Leszek-5
 Wysłana - 1 sierpień 2003 16:56        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam ! Proszę o opinie na temat kolumn Continuum2 firmy ESA.Słuchałem ich ostatnio i miałem mieszane wrażenia lecz odsłuchu dokonywałem w pomieszczeniu o nagannej wręcz akustyce.Krakowski sklep (nie będę tutaj podawał nazwy aby nie być posądzonym o działanie antyreklamowe) mówiąc delikatnie nie postarał się o warunki odsłuchowe.Z badanej grupy kolumn (ceny do 10 000 zł.) to właśnie Continuum2 zrobiły na mnie najpozytywniejsze wrażenie.Chciałbym jednak zasięgnąć opinii doświadczonych audiofili.Może ktoś miał okazję słuchać tych kolumn lub jest ich posiadaczem i zechce podzielić się swoimi uwagami na ich temat.

paragki
 Wysłana - 3 sierpień 2003 17:39      [zgłoszenie naruszenia]

nie jestem ani audiofilem ,ani tych kolumn nie słuchałem.ale podziele sie moimi doswiadczeniami:
-jezeli akustyka byla naganna to juz po calej sprawie(wiem na swoim przykladzie :(kolumny heco mythos 500 )po kupieniu tragedia,male przemeblowanie pokoju o wiele lepiej
-zeby kolumne na takich glosnikach spaprac to trz.
eba sie naprawde postarac(w koncu to scan-speak)
prosze sie postarac o wypozyczenie tych kolumn do domu i sprawa powinna sie nieco rozjasnic.
pozdrawiam

paragki
 Wysłana - 3 sierpień 2003 17:42      [zgłoszenie naruszenia]

kolumn nie sluchalem ale w takiej cenie kolumny musza miec zagwarantowaną dobrą akustykę.wiem to z autopsji.rzecz BARDZO wazna.a same kolumny zle grac nie mogą (w koncu to drogi scan-speak)
prosze postarac sie o wypozyczenie kolumn do domu-sprawa nieco sie rozjasni
pozdrawiam

Leszek-5
 Wysłana - 3 sierpień 2003 20:41      [zgłoszenie naruszenia]

Wielkie podziękowania za odzew!(Już myślałem że mój wątek pozostanie bez odpowiedzi).Osobiście mam podobne spostrzeżenia,czyli:
po pierwsze - stawiam na wypróbowane,profesjonalne przetworniki
po drugie - akustyka pomieszczenia wg.mnie spełnia (zaraz po kolumnach) najistotniejszą rolę w całym systemie audio.Dopiero po spełnieniu tych warunków można zastanawiać się nad zmianami reszty toru audio.
Pozdrawiam!!!

paragki
 Wysłana - 3 wrzesień 2003 18:37      [zgłoszenie naruszenia]

nie ma problemu.służe radą.życze dużych wrażeń.]
pozdrawiam

zoltarek
 Wysłana - 4 wrzesień 2003 09:27       [zgłoszenie naruszenia]

Z tą jakością wcale niemusi być tak.
Koniecznie odsłachaj ich na swoim wzmacniaczu. Może być tak, że b.dobre kolumny z jenym bardzo dobrym wzmacniaczem nie zagrają ładnie , a z innym tak. To jeszcze kwestia dopasowania sprzętu do siebie. Ponadto nie ma kolum uniwersalnych i ich dźwięk może Ci nieodpowiadać. Przy tych cenach nic na łapu capu. Wypożycz za zastaw, i potestuj. Wypożycz używane, albo na dłużej niż 1 dzień bo głośniki się muszą dotrzeć. Przez pierwsze pare godzin słuchania nowa kolumna potrfi diametralnie zmienić brzmienie.

Pozdrawiam

Zoltar

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Kolumny ESA Continuum2 - Opinie

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL