| Autor |
"Którą kartę TV Sat ??" |
|
|
Pablo111
|
|
Wysłana - 1 październik 2003 22:06 | zgłoś naruszenie regulaminu
Przymierzam się do zakupu cyfrowego tunera sat. Byłbym wdzięczny za kilka porad.
Zastanawiałem się nad dwoma modelami :
Sky Star 2 TV
VisionPlus VP - 1020 (ewentulnie 1030 - z modułem do odczytywania kart kodowych).
Chciałybym się dowiedzieć o możliwościach odbierania Cyfry+, Wizji czy też Polsatu cyfrowego.
Czy istnieje możliwość rozkodowania programowo i jaka moc kompa jest do tego potrzebna?
Z góry dzięki za wszystkie odp;))
| |
|
 |
|
|
|
juror
|
|
Myśle, że najlepszym rozwiazaniem będzie jeżeli udasz sie na jakieś forum tematyczne gdzie zajmują sie Tv Sat. Proponuje DVB-BOARD-PL.com do działu "DVB2PC" lub "pierwsze kroki" .
Pozdrawiam.
|
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
Cześć!
Jeśli nie zależy Ci na szybkim internecie, to można zastanowić się, czy nie lepiej kupić używany tuner /na "Allegro" można kupić już od 250 zł/. Poza tym, musisz albo podać więcej informacji, albo przeglądnąć dyskusje na innych forum. Służę adresami, ale tylko przez E-meil. Jak poszukasz to znajdziesz na FE mój adres.
Pozdro!
Preskaler |
 |
|
|
|
SLED
|
|
Jestem posiadaczem karty SKY STAR 2. Jezeli chodzi o odkodowywanie chodzi u mnie caly pakiet polsatu... Cyfry jakos nie udalo mi sie odkodowac. Kupujac karte SKY STAR2 trzeba zobaczyc, czy to nie jest tania wersja ktora byla sprzedawana za grosze do odbioru tylko internetu (posiada jakas blokade). znajomy posiada karte firmy pinnacle i u niego tez chodzi polsat (caly pakiet). Do karty S.S.2 latwiej znalesc oprogramowanie itp.
Ewentualny kontakt GG: 1090489
Don't call me baby... |
 |
|
|
|
kadogan
|
|
nic dziwnego ze cyfry jeszcze ci sie nie udalo uruchomic puki co seca2 nie jest zlamana, platforma polsatu nadaje na starym negravision
skystar2 bedzie chyba najlepszym rozwiazaniem(mialem ale sprzedalem :)) tylko jak jeszcze nie kupujesz to kupuj 2,68 wersje .. a skystar2 od skystar1 jeden rózni się tym ze ss1(technisat1,3-chyba) ma wbudowy dekoder sprzetowy mpg2 i jest 2razy droższa no i posiada wyjscie tv... mozesz ogladac satke na tv a na kompie grac np i komp spokojnie wyrabia bo procek nie jest obciazany dekodowaniem mpg2 (mowa o skystar1 która kosztuje na gieldzie w okolicach 550-600zl
kadoGan |
 |
|