Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1681 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Kto doradzi co mam kupić? ;) 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Kto doradzi co mam kupić? ;)"   

WIELKIXJAN
 Wysłana - 6 wrzesień 2004 15:08        | zgłoś naruszenie regulaminu

Siemka. Jestem zupełnie zielony w sprawach elektonicznych. Chciałbym zakupić sobie dobre głośniki i wzmacniacz. Planuje wydać na to 3 tyś zł lub więcej, jeśli gdzieś trafie na dobre raty. Słucham techna więc najlepiej, aby to miało dobre basy Nie wiem, czy lepsze są 2 dobre głośniki, czy może zestaw 5 kolumn Muzyke będe puszczał z komputera ;)

A drugie pytanko to co sądzicie o firmie AudioMega? Znalazłem na allegro fajne głośniki, tylko nie wiem czy będą dobrze grały, czy to jakaś kupa Oto ich oferta [http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=1284773]
Myślałem by może kupić "Kolumny kina domowego AudioMega 5szt GW od SS" za 999 zł.

zoltarek
 Wysłana - 6 wrzesień 2004 15:24      [zgłoszenie naruszenia]

Napewno za tą sama kase kupisz dwie lepsze kolumny niż pięć.
O firmie Audio Mega zapomnij.
Za 3kzł można już kupić solidne kolumny np: Paradigm monitor 7v3 ( minitor to nazwa serii, naprawdę one są dość spore i podłogowe ), Avence omega 509, Phonar volumne, Infinitie ALPHA 50. Do techno poleciłbym te ostatnie, lecz wcześniej proponowałbym przejść się po dobrych sklepach i posłuchac tych co wymieniłem. Nie wszystkie mogą pracować blisko ścian np: Avence omega 509.

Pozdrawiam

Zmieniony przez - zoltarek w dniu 2004-09-06 15:28:41

[simedia.pl/]

Znawca -

WIELKIXJAN
 Wysłana - 6 wrzesień 2004 16:15      [zgłoszenie naruszenia]

a do tego jaki wzmacniacz?

może być np. połączenie [http://www.paradigm.com.pl/koda_show_prod.php?show=kd261] z Monitor 7 v.3 lub z [http://www.paradigm.com.pl/koda_show_prod.php?show=kf210f] ?

Zmieniony przez - WIELKIXJAN w dniu 2004-09-06 16:19:37

zoltarek
 Wysłana - 7 wrzesień 2004 08:09      [zgłoszenie naruszenia]

Te kolumny Kody nie mogą grać w pobliżu ścian. To może Ci niepasować.
Co do wzmacniacza Kody, to niewiem jak gra. Może lepiej zostać przy sprawdzonych Paradigmach monitor 7v3, a jak większe pomieszczenie to 9v3.
Jak małe pomieszczenie to można kupić dużego klocka podstawkowego Paradigm monitor 5v3. Paradigmy chrakteryzują się nieco cofnietą średnicą, mocnym sprężystym basem i trochę efekciarskimi wysokimi tonami.
Ze wzmacniaczy to może coś z drugiej ręki: DENON, NAD, MARATZ.

Pozdrawiam

[simedia.pl/]

Znawca -

WIELKIXJAN
 Wysłana - 7 wrzesień 2004 10:35      [zgłoszenie naruszenia]

pokój to mam około 17m2

Co myślisz o:
[www.top-audio.pl/get.php?mode=one&id=16]

[www.top-audio.pl/get.php?mode=one&id=18]

[www.top-audio.pl/get.php?mode=one&id=426]

a głośniki to biore te 7v3, tylko chce zrobić dla nich półki w rogu, bo tam już dwa łózka stoją. To rozumiem, że te 7v3 to mogą stać blisko ściany?

zoltarek
 Wysłana - 7 wrzesień 2004 10:44      [zgłoszenie naruszenia]

W zasadzie żadne kolumny nie powinny stać przy samych ścianach. Rzecz w tym, że w jedne jak postawisz przy scianach grają okropnie, a inne w tym połozeniu dają dźwiek akceptowalny. Paradigmy monitor mogą stać stosunkowo blisko ścian. Do 17m uważam, że wzupełności wystarczy Paradigm monitor 5v3, a nawet 3v3 jeżeli nie będziesz podkręcał zbytnio basów. Co do wzmacniacza to z tych co pokazałes najodpowiedniejszy wydaje mi sie ten PMA 655. Miałem kiedyś PMA 625 może dźwięk nie był pozbawiony wad, ale do techno i jak na początek, to jest całkiem przyzwoity wzmacniacz.
Jak kolumny chcesz stawiać na półkach to bierz monitor 5v3. 7v3 to są podłogowce, i na półkach będzie im za wysoko.

Pozdrawiam

Zmieniony przez - zoltarek w dniu 2004-09-07 10:45:54

[simedia.pl/]

Znawca -

WIELKIXJAN
 Wysłana - 7 wrzesień 2004 14:25      [zgłoszenie naruszenia]

Dzięki za rady. Wezme wtedy te 5v3 i DENON - PMA-655, a w przyszłości pomyśle nad amplitunerem i innymi rzeczami

Dałbym soga, ale nie mam abona
pozdrawiam

pawciu1234
 Wysłana - 7 wrzesień 2004 14:47      [zgłoszenie naruszenia]

Zmieniony przez - pawciu1234 w dniu 2004-09-07 14:52:03

pawciu1234
 Wysłana - 7 wrzesień 2004 14:54      [zgłoszenie naruszenia]

jak kupisz denona to nie mysl nad amplitunerem tylko nad zwyklym tunerem . Tego do gury nie mailo byc nie wiem co sie stalo .

Zmieniony przez - pawciu1234 w dniu 2004-09-07 14:56:31

zoltarek
 Wysłana - 7 wrzesień 2004 14:57      [zgłoszenie naruszenia]

I tuner kupuj tani, bo i tak ta banda łobuzów tak fatalnie nadaje, że szkoda marnować dobrego tunera.

[simedia.pl/]

Znawca -

pawciu1234
 Wysłana - 7 wrzesień 2004 17:15      [zgłoszenie naruszenia]

A w innych krajach i moze u nas niedlugo lepiej nadaj i beda nadawac ?

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Kto doradzi co mam kupić? ;)

Strony: 1 2

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL