| Autor |
"Kto doradzi co mam kupić? ;)" |
|
|
WIELKIXJAN
|
|
Wysłana - 6 wrzesień 2004 15:08 | zgłoś naruszenie regulaminu
|
|
|
zoltarek
|
|
Napewno za tą sama kase kupisz dwie lepsze kolumny niż pięć.
O firmie Audio Mega zapomnij.
Za 3kzł można już kupić solidne kolumny np: Paradigm monitor 7v3 ( minitor to nazwa serii, naprawdę one są dość spore i podłogowe ), Avence omega 509, Phonar volumne, Infinitie ALPHA 50. Do techno poleciłbym te ostatnie, lecz wcześniej proponowałbym przejść się po dobrych sklepach i posłuchac tych co wymieniłem. Nie wszystkie mogą pracować blisko ścian np: Avence omega 509.
Pozdrawiam
Zmieniony przez - zoltarek w dniu 2004-09-06 15:28:41
|
|
|
WIELKIXJAN
|
|
|
|
|
zoltarek
|
|
Te kolumny Kody nie mogą grać w pobliżu ścian. To może Ci niepasować.
Co do wzmacniacza Kody, to niewiem jak gra. Może lepiej zostać przy sprawdzonych Paradigmach monitor 7v3, a jak większe pomieszczenie to 9v3.
Jak małe pomieszczenie to można kupić dużego klocka podstawkowego Paradigm monitor 5v3. Paradigmy chrakteryzują się nieco cofnietą średnicą, mocnym sprężystym basem i trochę efekciarskimi wysokimi tonami.
Ze wzmacniaczy to może coś z drugiej ręki: DENON, NAD, MARATZ.
Pozdrawiam
|
|
|
WIELKIXJAN
|
|
|
|
|
zoltarek
|
|
W zasadzie żadne kolumny nie powinny stać przy samych ścianach. Rzecz w tym, że w jedne jak postawisz przy scianach grają okropnie, a inne w tym połozeniu dają dźwiek akceptowalny. Paradigmy monitor mogą stać stosunkowo blisko ścian. Do 17m uważam, że wzupełności wystarczy Paradigm monitor 5v3, a nawet 3v3 jeżeli nie będziesz podkręcał zbytnio basów. Co do wzmacniacza to z tych co pokazałes najodpowiedniejszy wydaje mi sie ten PMA 655. Miałem kiedyś PMA 625 może dźwięk nie był pozbawiony wad, ale do techno i jak na początek, to jest całkiem przyzwoity wzmacniacz.
Jak kolumny chcesz stawiać na półkach to bierz monitor 5v3. 7v3 to są podłogowce, i na półkach będzie im za wysoko.
Pozdrawiam
Zmieniony przez - zoltarek w dniu 2004-09-07 10:45:54
|
|
|
WIELKIXJAN
|
|
|
|
|
pawciu1234
|
|
Zmieniony przez - pawciu1234 w dniu 2004-09-07 14:52:03 |
 |
|
|
|
pawciu1234
|
|
jak kupisz denona to nie mysl nad amplitunerem tylko nad zwyklym tunerem . Tego do gury nie mailo byc nie wiem co sie stalo .
Zmieniony przez - pawciu1234 w dniu 2004-09-07 14:56:31 |
 |
|
|
|
zoltarek
|
|
I tuner kupuj tani, bo i tak ta banda łobuzów tak fatalnie nadaje, że szkoda marnować dobrego tunera.
|
|
|
pawciu1234
|
|
A w innych krajach i moze u nas niedlugo lepiej nadaj i beda nadawac ? |
 |
|