Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 4865 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
LCD vs kablowka 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "LCD vs kablowka"   

Nuitari
 Wysłana - 4 luty 2006 13:44        | zgłoś naruszenie regulaminu

czy to prawda ze kiedy na telewizor LCD damy sygnal ze zwyklej telewizji kablowej to jest on o wiele gorszy niz ogladamy na wystawach w sklepach ? tzn czy telewizory LCD zle pokazuja obraz z kablowek bo takie mnie doszly sluchy i nie wiem czy to prawda

i tez druga rzecz mi sie nasunela - jaka firma jest wiodaca w telewizorach LCD lub z drugiej strony czy jest jakas ktorej nie warto polecac ja osobiscie mam narazie na oku samsunga ale moj tata ma jakies uprzedzenia do tej firmy i moi " tylko panasonic " czy jego poglad jest sluszny ?

z gory thx za wszelkie odpowiedzi
pozdrawiam

Est Sularus oth Mithas

faceman
 Wysłana - 5 luty 2006 10:09      [zgłoszenie naruszenia]

Drogie telewizory sprzedawcy podłączają z regóły pod DVD i odtwarzają specjalne płyty gdzie obraz jest niemal idealny a raczej podrasowany aby oddać walory odbiornika. W domu czar pryska! Nie słyszałem jednak żeby LCD odbierały gorzej sygnał TK.

Preskaler
 Wysłana - 6 luty 2006 10:25       [zgłoszenie naruszenia]

To prawda! Nasza kablówka pozostała w tyle (za murzynami) tak ok. 30 lat i nie warto kupowa LCD żeby oglądać tylko kablówkę. Każdy dobry telewizor "zauważy" tę różnicę jakości pomiędzy (n.p.) DVD a kablówką. Telewizory LCD wyprzedzają nie tylko kablówkę ale i naszą TVP. Chodi mi o format obrazu. Zdecydowanie każdy odbiornik TV szerokoekranowy będzie niewykorzystany przy odbiorze TVP a szczególnie kablówki bo w niej często są szumy i obraz nie jest idealny. Obraz taki jest zniekształcany (sztucznie rozciągany) i mnie osobiście mocno to denerwuje. Podobno można się do tego przyzwyczaić ale ja nie chcę! Obecnie LCD nadaje się do oglądania DVD (w formacie szerokoekranowym) i (n.p.) satelitarnej C+ bo ostatnio co raz częściej nadawane są filmy w tym formacie.

Preskaler

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

LCD vs kablowka

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL