| Autor |
"Lampa Mgła" |
|
|
scaryDeVil
|
|
Wysłana - 2 kwiecień 2006 18:33 | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam Posiadam sam generator do takiej lampy widoczny na zdjeciu nizej i chciałbym nim wytworzyc ta mgłe,np w talezu do zupyTylko nieestety nie wiem w jaki sposob ,ktora strona umiescic ten generator .
Jezeli ktos ma taka lampe w domu i wie jak to zrobic bardzo prosze o pomoc,krótka instrukcjie co i jak ,albo niech napisze ktos jak to jest w lampie mocowane ! z góry dziekuje
| |
|
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
Niewiele wynika z tego zdjęcia ale jeśli jest to lampa zasilana 12V to można ją spróboważ włożyć do czystej wody w taki sposób jak jest na zdjęciu. Diody powinny się świecić a "membrana" przetwornika (ta żółta na środku) powinna wytwarzać mgłę. Zupy nie polecam bo znajdująca się w niej zawiesina może uszkodzić generator. Zalecana jest nawet woda DESTYLOWANA bo znajdujące się w wodzie pitnej ("kranówie") sole mineralne lubią pokryć wszystko w pomieszczeniu białym proszkiem.
|
|
|
scaryDeVil
|
|
Pobór mocy ok 25 W
Zasilanie z zewnętrznego zasilacza ( w komplecie ) 220V / 24V
Temperatura pracy: 5~50 st.C
Długość przewodu zasilającego - 2,40 m
Zużycie wody :ok 90~200 ml/h
Częstotliwość generatora mgły: 1,7 MHz
Trwałość generatora mgły: 3000~5000h
To są paramaetry tego urządzenia ...nie wiem pod jaki zasilacz mam to podłączyć ...podłaczałem pod 12 V swieciły sie same diody i woda lekko drzała nic wiecej ...pod prostownik tez nic sie nie działo ...
Dziekuje bardzo za odpowiedz |
 |
|
|
|
zbys
|
|
A wiec ta lampa wytwarza mgle wodna przy pomocy fal ultradzwiekowych. I woda ladnie wyparowuje na zimno. Musi byc destylowana, tak jak pisze Preskaler, bo bedziesz mial bialy pyl na wszystkim w pokoju (gorszy od kurzu).
Prawdopodobnie energia fal jest za mala, bo jak sam napisales, ma zasilanie 24V a dales tylko 12V. Uzyj zasilacza 24V i powinno dzialac. Sam generator pracuje, skoro widzisz drzenie wody.
Specjalista -
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
Zasilacz ma być taki 24V/1,2A lub większy prąd.
Zmieniony przez - Preskaler w dniu 2006-04-04 01:52:10
|
|
|
scaryDeVil
|
|
DZiekuje koledzy wszystko działa !! Wystarczyło podpiac pod wiekszy zasialacz!!!Niesamowity efekt |
 |
|