Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 2075 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Cyfrówka
Lustrzanka cyfrowa do 2000zł 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Lustrzanka cyfrowa do 2000zł"   

esp3ranza
 Wysłana - 12 listopad 2008 00:33        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam
Mam obecnie aparat Fuji S6500, chce się przesiąść na coś lepszego.
Jaką lustrzanke cyfrową polecilibyście do ceny 2000zł?
Dobrze by było żeby nie było samo body tylko z jakimś obiektywem, wiem że te które dołącza do zestawu producent pozostawiają wiele do życzenia, ale o innym obiektywie pomyśle w późniejszym terminie.

Zastanawiam się nad:
- Canon 450D,
- Canon 1000D,
- Sony Alfa 300,
- Nikon D60

Proszę znawców tematu, posiadaczy lustrzanek o opinie i pomoc w wyborze dobrego sprzętu

Preskaler
 Wysłana - 12 listopad 2008 12:22      [zgłoszenie naruszenia]

Dwa zdjęcia robione KIT-em 17 - 85/4 - 5.6 IS USM

Przykład zdjęcia robionego z tego samego miejsca z różnymi ogniskowymi 17 mmm i 1200x1,6 (przelicznik)

Lens zoom 75/300/4-5,6

J/niż.

Makro (obiektyw od "Praktica" 50/1,8 + pierścienie makro)

Plamy na Słońcu (j.niż.)

Księżyc robiony Syntą 1200/200

Z całym przekonaniem mogę Ci polecić wybór Canona. Pomimo pewnych wad jest to najlepszy aparat na rynku. Co wpływa na tą jego opinię u mnie? No więc po pierwsze jest to firma SPECJALIZUJĄca się w produkcji aparatów foto i posiada w tym zakresie olbrzymie doświadczenie. Innne firmy (Sony) traktują foto jako produkcję uboczną. Parametry może nawet tych wszystkich lustrzanek są podobne ale w większości Canon jest przynajmniej ciut lepszy. Nikon niby też jest niezły ale współpraca z innymi obiektywami (nie Nikona) jest już dużo gorsza. Canon w większości swoich, starych obiektywów (z analogów) pozwala na współpracę AF nie wspomnę już o kompatybilności bagnetów. Poza tym przy użyciu taniego pierścienia pośredniego pozwala na używanie wszelkich obiektywów z mocowaniem M 42 (Praktica, Zenit itp.) oraz z innymi obiektywami (oczywiście też z pierścieniami pośrednimi). Do wad C zaliczam brak stabilizacji w aparacie tylko w obiektywie i mały oraz nie odchylany wyświetlacz. Ja moje doświadczenia opieram na prawie rocznej eksploatacji C EOS 40 D (widziałem nowe body (sama puszka) na aukcji za 1800 zł). Warto dołożyć trochę i kupić ten aparat nawet bez obiektywy. Kupno od razu z obiektywem taniej jednak wychodzi. W/g relacji użytkowników C 1000 D czy 450 są trochę gorsze. Zamieszczam kilka zdjęćobionych tym aparatem. Nie zwracaj uwagi na ziarno ale wyszło ono dlatego bo robiłem te fotki (chyba wszystkie) na największej czułości (1600 ASA - mam słaby wzrok i nie widziałem tego dopiero zwrócono mi na to uwagę póżniej).

Zmieniony przez - Preskaler w dniu 2008-11-12 12:50:07

Preskaler

esp3ranza
 Wysłana - 13 listopad 2008 00:03      [zgłoszenie naruszenia]

dzięki za fotki i za odpowiedź.
W sumie mam jeden aparat Canona (taki zwykły, najzwyklejszy na klisze) to już go mam ok 17 lat i wciąż sprawny

Natknąłem sie jeszcze na Pentaxa K10, słyszałem że pentax robi dobre obiektywy te kitowe.
jakies doświadczenia były z pentaxem?

Preskaler
 Wysłana - 13 listopad 2008 05:36      [zgłoszenie naruszenia]

Optyka "Pentax'a" była kiedyś dobra. Myślę, że nadal tak jest. Nie wiem tylko jak sobie radzi z elektroniką. Ja bym jednak na Twoim miejscu stawiał na Canona tym bardziej, że już 1 obiektyw masz a może więcej?

Preskaler

brodwars
 Wysłana - 5 styczeń 2010 21:30       [zgłoszenie naruszenia]

niedługo będę sprzedawał eos350d nie muszę ci mówić? że zakupiłem canona 50d jak chcesz dowiedzieć się na tema aparatów foto? to tylko jest obiektywna jedna strona na świecie !!! [http://www.steves-digicams.com/camera-reviews/canon/] możesz zobaczyc możliwości canona350d (model kiss rebel 350d) w trybie nocnej fotografii
[images.google.pl/images?hl=pl&source=hp&q=brodwars&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w&gbv=2&aq=f&oq]= pentaxy w zasadzie zawsze stosowały niemiecką optykę wraz z zakupem licencji lata 50te

totalny brak

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Lustrzanka cyfrowa do 2000zł

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL