| Autor |
"Luxman L-210" |
|
|
aga2218
|
|
Wysłana - 2 listopad 2003 12:06 | zgłoś naruszenie regulaminu
Cześć Koledzy!
Własnie przeczytałam 11 stron o tym jak jakiś geniusz samouk budował wzmacniacz. Pasjonująca historia choć 3/4 to dla mnie talmud w oryginale. Gość od 12 lat skręca druciki i jest na tym etamie. Jako, że ja jestem tempiejsza to własny wzmak. zbudowałabym ze 24 lata. Z tej przyczyny muszę wzmaka kupić, a z kaską nietęgo. Słuchać by się chciało z dobrego. I tu po przydługim wstępie: mam możłiwośc za parę (ok. 7)stówek kupić Luxmana L-210. Znalazłam na waszym (naszym?)forum dyskusję, gdzie przewinął się ten model, ale nikt nie napisał jak on brzmi oraz inne takie ciekawostki. Jednym słowem czy warto zainwestować? Doradźcie proszę, sprawa pilna. Pozdrawiam serdecznie. Aga.
aga
| |
|
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
Ja osobiście tego sprzętu nie znam ale myślę sobie, że tak jak na każdy jeden rodzaj wzmacniacza, zdania będą podzielone i zapewne skrajne. Moja rada jest taka - kup sprzęt, przetestuj go, porównaj z innymi /na ucho i na kieszeń/ i podejmij decyzję czy jest to sprzęt na "całe życie" czy należy się go pozbyć. Ważną rzeczą są także /a może przede wszystkim?/ głośniki i ich współpraca z wzmacniaczem.
Witam serdecznie na "Forum"!
Preskaler |
Specjalista -
 |
|
|
|
aga2218
|
|
Bah, a Ty tu odpowiedziałeś, ale może dodatkowe info z działu ABC coś wniesie? Sprzet docelowy na pewno nie. Kolumny są, ale bez rewelacji Nicoala Tesla. Nominalnie 40W muzycznie 60W (a więc maławo), ale sprzetu nie piłuję na maksa. Aha, w międzyczasie jakić skurczybyk wcisnął mi paluchem kopułkę średniotonowca (aluminiowa, a w każdym razie srebrna) czy da się to jakoś naprawić czy trzeba wymienić głośnik. Myślę, że problem wciskania kopułek jest popularny bo mało który kretyn się powstrzyma, żeby "nie pocisnąć". Pozdr.
aga |
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
Często tak się składa, że półgłówki nie mogą zapanować nad odruchami i pchają paluchy tam gdzie nie potrzeba. Myślę, że kopułka jest do naprawienia ale wymaga prawdziwego fachowca a o takich ostatnio coraz trudniej. Nie wiem gdzie mieszkasz bo w profilu jest napisane jakiś popularny ogólnik, więc trudno mi coś sugerować. Zaawansowany amator a w szczególności modelarz, mógłby to naprawić. Myślę, że jak na początek, to taki zestaw może być. Będziesz miała w przyszłości możliwości rozwojowe.
Pozdrawiam!
Preskaler |
Specjalista -
 |
|
|
|
DJ Virusek
|
|
Aga użyj odkurzacza z reg. siły ssania,za jego ponocą odessiesz kopułke ochronną bez problemu ...
Dla potomnych  |
 |
|
|
|
pawciu1234
|
|
ludzie (nie zbyt rozumni) takie problemy rozwiazywli za pomoca igly czego nie polecam a z reszta nawet bys pewnie nie sprobowala ja sobie poradzilem metodą usta-glosnik (tak calowalem sie z nim ) i efetk byl poządny:} jezeli nie masz dojscia da sie to ponoc zrobic klejem na cieplo (takie podluzne laski) lekko zogrzac dotknac odczekac chwile i powoli odciagac w prawdzie zostaje trosze na kopulce ale jest to na peno bezpieczniejsze niz igla czy elektroluks |
 |
|
|
|
pawciu1234
|
|
chyba sie troche spuznilem :} |
 |
|
|
|
wolo
|
|
mozna kombinowac oczywiscie o ile komus to przeszkadza, bo to najczesciej tylko kwestia estetyczna. ja mialem obie wcisniete (w obu glosnikach) i kupilem nowe, nakleilem i jest spox
|
|
zoltarek
|
|
Niewiem jak Luxman L210 gra. Jak to jest to jest mniejwięcej tosamo co L2107 to lepej go odsłuchaj bo niewszystkim mioże odpowiadać.
W każdym bądź razie 7 stówek za L210 to zaduzo. MOzna je kupić za około 500zł.
|