| Autor |
"MMS??" |
|
|
mmario88
|
|
Wysłana - 7 maj 2005 18:52 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam wszystkich forumowiczów, zwracam się do was z proźbą i zapytaniem. Mam nokie 6100, czyli obsługuje MMS, startera IDEA POP. I dziś dostałem wiadomość MMS ale zamias mi wyskoczyć ten mms to przyszedł sms "Otrzymałeś nową wiadomość MMS. Aby ją obejrzeć zaloguj się do portalu [www.idea.pl]. Jeśli nie posiadasz jeszcze konta zarejestruj się podając numer telefonu." Na stronie idei zarejstrowałem się ale nadal nic, dodam że u kumpla również jak się dzieje. Co ja mam telaz zrobić, BŁAGAM WAS POMÓŻCIE. Naprawde wszystko za to moge dać z góry 100 krotne dzięki.
| |
|
 |
|
|
|
tajniaczek
|
|
Drogi użytkowniku, w związku z konserwacją systemu serwisy [www.idea.pl] oraz wap.idea.pl nie będą dostępne od godziny 20:00 7 maja do godziny 08:00 8 maja.
Strona IDei nie dziala ale chodzi o to ze po zarejstrowaniu szukasz cos takiego jak ustawienia teleofnu wysyłas ustawienia MMS do swojego telefonu po czym odbierasz mmsa
nie umiem CI dokladie opisać gdzie to jest bo strone ideii zamkneli ale jak sobie nie poradzisz jutro napisze Ci dokladne wskazowki
|
|
|
mmario88
|
|
Bardzo dziękuje dla tak pomocnych osób jaką jest "tajniaczek". Właśnie nie za bardzo wiem o co chodzi, np. znalazłem coś takiego:
"Jeżeli kupiłeś telefon MMS wcześniej,
aktywuj usługę Idea MMS. Wyślij SMS-a o treści AKT MMS pod numer 1188 (jeśli posiadasz aktywację w ofercie IdeaMIX lub POP), albo pod numer 555 (jeśli posiadasz aktywację w jednej z pozostałych ofert) - opłata za SMS zgodnie z planem taryfowym. Aktywacji możesz również dokonać poprzez kontakt z Biurem Obsługi Klienta.
Jeśli już masz aktywną usługę Idea MMS sprawdź, czy Twój telefon jest odpowiednio skonfigurowany do wysyłania i odbierania MMS-ów."
I przyszedł do mnie taki sms:
"Dziękujemy zlecenie zostało przyjętedo do realizacji w ciągu 24 godzin"
Nie wiem o co chodzi żeby chodziło to musze codziennie zamawiać nową aktywacje. A nawet po tej "aktywacji", i tak nie przyszedł do mnie ten MMS przesłany do mnie wcześniej, nadal skrzynka pusta, a sprawdzałem i wysyłać moge.
Bardzo to chyba zakręciłem i bardzo bym był wdzieczny TOBIĘ za opisanie mi dokładnie co mam zrobić krok po kroku, może na gg "4829638". Najszczersze podziękowania. |
 |
|
|
|
tajniaczek
|
|
|
|
|
mmario88
|
|
Dziękuje ogromnie. Mhy zrobiłem i przyszedł sms. Czyli już wszystko działa?? I już normalnie mi przyjdą te MMS na komórke??
P.S. Założyłem konto na stronie idei i jest tam ten MMS, co został do mnie przesłany przed moją aktywacją i pomocą "tajniaczka", czy da się to jakoś przesłać na moją komórke?? Ale jak nie to już chyba następne będą przychodzić na komórke??
|
 |
|
|
|
mmario88
|
|
A więc już wszystko działa sprwnie?? I tylko czy da się wstawić tego MMS do komórki z konta na idei.pl?? |
 |
|
|
|
tajniaczek
|
|
jesli masz mmsa w skrzynce idei zapisz zawartosc tego mmsa na dysku.. text, dzwiek i obraz.. kliknij w napisz nowy.. po czym wpisz swoj numer w miejsce odbiorcy i dolacz zdjecia dzwiek melodie
|