| Autor |
"Mikrofon UNITRA TONSIL" |
|
|
uxr
|
|
Wysłana - 8 wrzesień 2004 01:44 | zgłoś naruszenie regulaminu
Mam mikrofon UNITRA MDO-IX (to chyba model :)) Chcialbym go wykorzystac do nagrywania, ale problem polega na tym, ze posiada zupelnie inna "wtyczke" niz moj sprzet. Nie wiem jak to fachowo opisac, ale moze ktos mnie zrozumie :] Wtyczka jest okragla, a w srodku posiada trzy bolce. Czy istnieje jakas przejsciowka "wtyczka mic" -> jack? Albo czy istnieje mozliwosc przerobienia tego na jack'a? Czy wystarczy podciac kabel i wpasowac w to jack'a, czy to troche bardziej skomplikowane i dac to komus, kto ma pojecie o elektronice?
| |
|
 |
|
|
|
wolo
|
|
obetnij i przymocuj jacka. z tego co wiem to byly to zwykle mikrofony wiec dzialac powinien. jesli przewod jest 2-zylowy z ekranem, to 2 zyly przylutuj do koncowek w jacku bez roznicy jak, bo i tak mikrofon jest mono (chyba ze masz wtyczke jack mono to obie zyly lutujesz do sygnalu). a jak jest 1-zylowy, to lutujesz tą zyle jednoczesnie do obu kanalow we wtyczce. (j/w) a ekran oczywiscie do masy wtyczki. pozniej zamieszcze jakis obrazek chyba ze ktos mnie uprzedzi.
Zmieniony przez - wolo w dniu 2004-09-08 12:24:06
|
|
wolo
|
|
obrazek przedstawia rozne warianty zaleznie od tego jaki kabel masz w tym mikrofonie i jakim jackiem dysponujesz (mono/stereo)
Zmieniony przez - wolo w dniu 2004-09-08 14:33:14
|
|
wolo
|
|

nie chcial mi sie obrazek wyslac :/
|
|
|
DjDamian
|
|
Kup przejściówke. Ja taką kupowałem ostatnio, zapłaciłem 9zł /szt.
Znawca -
 |
|
|
|
uxr
|
|
Dzieki wolo. Wszystko zrozumialem :)))))))
Przejsciowka za droga :]. A tak bede mial satysfakcje, ze zrobilem cos samodzielnie. Jeszcze raz dzieki za odpowiedzi :) |
 |
|