Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1763 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Organizacyjne
Mikrokontrolery 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Mikrokontrolery"   

cristof_w
 Wysłana - 26 kwiecień 2006 22:13        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam. Chciałem złozyć propozycję założenia forum odnośnie mikrokontrolerów. Propozycja dlatego, ze jest to ciekawe , interesujace noi najważniejsze przydatne. Oczywiście potrzebuję kilku fachowych rad i opinni, ale także ,wnikajaca w temat , możliwe, że sam się już komuś mogę przysłużyć pomocą .Pozdrawiam. Proszę o Wasze opinie.

Cristof

el_bart
 Wysłana - 26 kwiecień 2006 23:39      [zgłoszenie naruszenia]

mi sie wydaje, ze jest na to miejsce w "cyfrowce". z przyczyn dla mnie nie zrozumialych jest tam dosc maly ruch, wiec wydzielanie osobnego dzialu na uC nie wydaje mi sie (przynajmniej narazie) dobrym pomyslem.
za to, skoro idea juz padla, moznaby tam zalozyc jakis temat opisowy, zeby byl na poczatq dzialu, z opisanymi tam podstawowymi zagadnieniami zwiazanymi z uC, zeby ludzie mieli jakis punkt podparcia na poczatek. :)

[baszerr.org]

cristof_w
 Wysłana - 27 kwiecień 2006 12:51      [zgłoszenie naruszenia]

8051 jest coprawda już leciwa,ale cały czas na topie, noi tania, co ważne, podstawy a nawet wiecej niż podstawy elektronikowi by się bardzo przydały, mnie osobiście w tej chwili nawet bardzo, dlatego jestem za podwieszeniem gdzieś tego wątka, z kim się kontaktować w tej sprawie? Przydałąby mnie się wiedza innych, doswiadczonych już użytkowników a i sam chętnie podzielę z początkujacymi tym co już sam w iem. Pozdrawiam.

Cristof

el_bart
 Wysłana - 29 kwiecień 2006 09:45      [zgłoszenie naruszenia]

akurat tez sie troche bawilem 8051, wiec moglbym conieco napisac na ten temat w wolnej chwili, choc wydaje mi sie, ze lepszym rozwiazaniem byloby zrobienie czegos "ogolnego" na ten temat - wyjasnic co to jest uC, czego sie po nim spodziewac, ze trzeba odsprzegac zasilanie, czym sie roznia takty zegarowy od maszynowego, itd, itp...
potem moznaby popodwieszac pod temat troche informacji o jakis konkretnych uC i tam podawac troche szczegolow. :)

[baszerr.org]

cristof_w
 Wysłana - 6 maj 2006 17:47      [zgłoszenie naruszenia]

Ok, super. Czyli powiedz mnie, gdzie zapodać dokładnie ten watek? Pytam się, ponieważ potrzebuję wiedzy, informacji od osób doświadczonych, w tym siedzacych trochę, potrzebuje wiedzy, mam książki, ale ktoś mógłby mnie pomóc, zatem gdzie napisać o problemie? Pozdrawiam.

Cristof

el_bart
 Wysłana - 8 maj 2006 00:33      [zgłoszenie naruszenia]

moim skromny zdaniem zdecydowanie "cyfrowka", tylko potrzeba tu ingerencji moderatora i to im oddaje glos w tej sprawie - co Wy na to? :)

[baszerr.org]

cristof_w
 Wysłana - 8 maj 2006 17:32      [zgłoszenie naruszenia]

Jeżeli o mnie chodzi to ok, poprowadzisz jakoś dalej tą sprawę, ten wątek? Mam sporo pytań, potrzebuję fachowych opinii a przede wszystkim czyjegoś doświadczenia, pozdrawiam.

Cristof

el_bart
 Wysłana - 8 maj 2006 17:49      [zgłoszenie naruszenia]

chetnie podziele sie wiedza i doswiadczeniem (choc dosc skromnymi) z innymi - prosba jest do moderatorow, aby zalozyc odpowiedni temat (czy zalozyc "wlasny" a potem zostanie on przemianowany?), lub jakos inaczej ustosunkowac sie do tematu. :)

[baszerr.org]

Preskaler
 Wysłana - 9 maj 2006 17:56      [zgłoszenie naruszenia]

Myślę, że najlepiej założyć własny temat a jeśli odpowiednio się on rozwinie to można go ew. "podwiesić".

Preskaler

cristof_w
 Wysłana - 27 maj 2006 09:22      [zgłoszenie naruszenia]

Założyłem na "Cyfrówce", zapodałem problem, czekam na Wasze podpowiedzi i pomoc. Pozdrawiam.

Cristof

Czekam...
 Wysłana - 10 czerwiec 2006 00:48      [zgłoszenie naruszenia]

Takiej pomocy szukaj na Elektrodzie.
Tam jest profesjonalne forum: [http://www.elektroda.pl]
Adres mogę podawać, bo Elektroda się tutaj reklamuje.

Usuńcie profil Arnold_S. i wszystkie jego >4500 wypowiedzi.
:-))
Potraficie, czy nie bardzo?

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Mikrokontrolery

Strony: 1 2

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL