Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1326 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Śmietnik
Mikser do gramofonów 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Mikser do gramofonów"   

DjElevator
 Wysłana - 7 styczeń 2006 18:52       

Przeniesiona przez Arnold_S. z działu 'Audio'. | zgłoś naruszenie regulaminu

Ostatnio kupiłem sobie nowy gramofon Jayteca, a mam jeszcze starego reloopa. Teraz więc czas na mikser. Mam tylko taki problem: po podłączeniu do głośników gramofony grają bardzo cicho i nie wiem czy rozwiąże to mikser czy potrzebuje jeszcze kupic do tego wzmacniacz ?? Prosze o pomoc

still elevating

pierzuns
 Wysłana - 7 styczeń 2006 20:23      [zgłoszenie naruszenia]

oczywiscie ze wzmacniacz to podstawa no chyba ze chcesz moksowac sam dla siebie to słuchawki ci wystarcza

Zmieniony przez - pierzuns w dniu 2006-01-07 20:24:11

Maxtor
 Wysłana - 8 styczeń 2006 10:18      [zgłoszenie naruszenia]

Porządny mikser to jest podstawa. Wzmacniacz to jest tylko jedna cześc z całej tej układanki. Jeśli podłaczyć gramofon centralnie pod wzmacniacz to nigdy nie zagra ci głośno, bo gramofon generuje sygnał dźwiekowy o napięci liczonym w milivoltach a sygnał generowany przez odt CD w voltach. Jest to róznica ogromna, dlatego podtrzebujesz miksera , który ma przedwzmacnicze gramofonowe, które wzmocnia ten sygnał i bedzie na odpowiednim poziom podawany na wzmacniacz i bedziesz od razu happy. Albo jesli kupisz sobie taki adapter gramofonowy, który zawiera w sobie taki przedwzmacniacz, który możesz podłaczyć pod normale wejscie w wzmacniaczu.

DjElevator
 Wysłana - 8 styczeń 2006 12:08       [zgłoszenie naruszenia]

i o to mi chodziło. dzieki :))

still elevating

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Mikser do gramofonów

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL