Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1599 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Śmietnik
Modulator zwiększyć moc wyjściową jak to zrobić 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Modulator zwiększyć moc wyjściową jak to zrobić"   

edison2000
 Wysłana - 4 luty 2006 00:07       

Przeniesiona przez Arnold_S. z działu 'Telewizja'. | zgłoś naruszenie regulaminu

mamy monitoring na działkach ale za siedzenie stróża trzeba płacić a chcę zrobić nadajnik TV mamy monitor na działce i chciałbym poprostu zrobić mały nadajnik TV tak cobyśmy umieli podłączyć antenki w blokach i mieli podgląd co sie dzieje na naszych działkach
Odległość do działek to jakieś 400m

i mam pytanko jak zwiększyć moc sygnału wychodzącego z modulatora ze starego videa do jakieś antenki co by miało zasięg jakieś 400-600m i mieli byśmy wszyscy wgląd na działki kto nam robi szkody

Dzięki za jakieś porady no i schemat jak to zrobić

Preskaler
 Wysłana - 6 luty 2006 10:35      [zgłoszenie naruszenia]

Urządzenie takie nie jest wcale tak łatwo zbudować nie wspomnę tutaj o legalności. Gotowe sprzęty tego rodzaju oferowane w handlu a o zasięgu 100 m kosztują ok. 200 zł (nadajnik - odbiornik). Jest to w zasadzie granica jakiej nie można przekroczyć przy ograniczeniu legalnej mocy (100mW na zakresie 2,4 GHz). Jedynym rozsądnym rozwiązaniem wydaje się być zastosowanie parabolicznych anten kierunkowych o wysokim zysku ale jest to rozwiązanie pozwealające na uzyskanie połączenia pomiędzy dwoma antenami i nie pozwoli na odbiór wszystkim właścicielom działek. Żaden schemat tutaj nie pomoże bo do tego trzeba mieć wiedzę i doświadczenie praktyczne a poza tym nic taniej nie da się zrobić.

Preskaler

edison2000
 Wysłana - 6 luty 2006 16:01      [zgłoszenie naruszenia]

MI ti nie idzie o pzrekaz obrazu na 1 TV tylko jak zrobić nadajnik TV za pomocą modulatora z (np. video)

edison2000
 Wysłana - 15 luty 2006 15:54      [zgłoszenie naruszenia]

To ja bym prosił posłać na adres edison2000@interia.pl
Dzięki za pomoc i soki że tak puźno ale miałem awarie kompa

edison2000
 Wysłana - 20 luty 2006 20:31       [zgłoszenie naruszenia]

Preskaler Dzięki wielkie

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Modulator zwiększyć moc wyjściową jak to zrobić

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL