Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 914 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Nie wiem który głosnik wybrać 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Nie wiem który głosnik wybrać"   

karrrambol
 Wysłana - 7 lipiec 2005 22:17        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam, mam zamiar zbudowac 2 kolomny 3-drozne do pokoju(które bede mógł wykorzystac ponadto na jakichś imprezach) pytanie dotyczy głośników niskotonowych(zdecydowałem się na głośniki stxa gdzyz uwazam iz są tanie i dobre)a własciwie waham się między głośnikiem niskotonowym a estradowym ale szczerze mówiac nie wiem czym róznia się od siebie te tyby głosników. [http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&vMenuItem=0&vSubPage=59] [http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&vMenuItem=3] to własnie głosniki o których mysle.

Rafacker
^_^
 Wysłana - 7 lipiec 2005 22:59       [zgłoszenie naruszenia]

Głośniki estradowe jak sama nazwa mówi nadają się najlepiej na estrade, mają z reguły sporo wyższą efektywność niż głośniki domowe/samochodowe - duże membrany, cewki i magnesy, a wszystko po to by było jak najgłośniej -
Jeżeli mają to być kolumny tylko do imprez to inwestowałbym w estradówki natomiast jeśli mają być też do normalnego odsłuchu muzyki w domu to bym z tego zrezygnował - pozatym moim zdaniem robienie uniwersalnych kolumn mija się z celem, więc albo imprezowe albo domowe.
BTW wydaje mi się że to będzie Twoja 1wsza konstrukcja bo nawet nie potrafisz sobie dobrać głośników..

"Masz problem z Projektem Audio lub zwrotnicą? Napisz to sie dogadamy ;-)"
[rafacker.cba.pl]

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Nie wiem który głosnik wybrać

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL