Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1102 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | GSM
Nokia 3310 , 5510 problemy podczas flashowania 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Nokia 3310 , 5510 problemy podczas flashowania"   

djgrafik
 Wysłana - 1 listopad 2005 11:33        | zgłoś naruszenie regulaminu

mialem nokie 3310 z angielsko jezycznym menu, chcialem zmienic na polski ( wersja softu jaka tam byla to 5,87 z 2003 roku dziwne ze 5,87 bo wszedzie jest conajwyzje 5,47) sflashowalem wg instrukcji w necie (wgrywajac soft i flash od 3315), najpierw pojawial sie komunikat contact service, aktualnie (wgralem flash z 3310 i eproom virgin ) niewyswietla sie nic, podswietla sie ekran i czarny sie robi i nic pozatym. nie wiem moze kontrast zawysoki czy co.. pomozcie co tu robic,
chcialem sobie wgrac jeszcze nowego flasha do 5510, wgral sie niby ok widac ze cos tam dziala alejak wloze karte sim to kawisze przestaja dzialac i nic nie moge zrobic, po chwili kran przygasa i nic niewidac., gdy wyciagne karte klawisze dzialaja i jest napis wloz karte sim. nie wiem moze cos zle zrobilem, niewyliczalem sum kotnrolnych bo niewiem czym i jak, knok odmowil posluszenstwa i pisze mi zakazdym razem ze "cannot instalize devoice" ... blagam pomocie!

DjGraficzek

spider00
 Wysłana - 1 listopad 2005 13:55      [zgłoszenie naruszenia]

nie przeliczyłeś sum i chcesz aby tel działał?

Samsung D900i - ERA
Nokia 3100 - POP
iRiver T10 1GB

Znawca -

djgrafik
 Wysłana - 1 listopad 2005 15:05      [zgłoszenie naruszenia]

a czym to przeliczyc jak w knoku czy w nokia flasher daje zeby przeliczyl i sprawdzil to mowi ze mbus cable error albo ze niemozna odczytac informacji z telefonu. raz przeliczyl konk i tak to nic niedalo..

DjGraficzek

spider00
 Wysłana - 1 listopad 2005 15:47      [zgłoszenie naruszenia]

napisałem na gg <yes>

Samsung D900i - ERA
Nokia 3100 - POP
iRiver T10 1GB

Znawca -

djgrafik
 Wysłana - 1 listopad 2005 19:05      [zgłoszenie naruszenia]

moze mi ktos uswiadomic jak wyglada kabel mbus? mam flasher dejana na LPT i flashowanie przebiega ok, ale jak zliczyc sumy kontrolne? tym samym kablem co sie flashuje? mam takze kabel do zrzucania logow i dzownkow na COMa ... Prosze o wytlumaczenie jak wyglada taki kabel... z gory przepraszam za laicyzm jednakze doopiero przenikam :D tym wszystkim hehe

DjGraficzek

djgrafik
 Wysłana - 2 listopad 2005 13:45      [zgłoszenie naruszenia]

Przy obu telefonach zrobilem backupy i 5510 juz dziala przywrocilem jej strarego flasha, ale po przywroceniu w nokii 3310 dalej wyswietla sie nappis contact service... a sie to jakos usunac? Sprawic by tel znow dzialal z polskim oprogramowaniem? gdzie podpina sie ten kabel Mbus i jak to wyglada wogole bo niewiem nawet czy cos takiego mam, mam flasher Dejana wiec chyba powinno to tam byc.. czy nie?prosze o odpowiedz

DjGraficzek

djgrafik
 Wysłana - 4 listopad 2005 11:16       [zgłoszenie naruszenia]

juz doszedlem do tego dlaczego wyswietla sie contact service na wyswietlaczu nokii, zostalo przerwane wgrywanie softu, albo podliczanie sum kontrolnych okladnie juz niepamietam ale cos niechcaco przerwalem... w jaki sposob to usunac co moglo sie zepsuc? potrafi mi ktos pomoc?

DjGraficzek

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Nokia 3310 , 5510 problemy podczas flashowania

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL