| Autor |
"Nokia N73 vs Samsung D900 vs SE K800i" |
|
|
jopex
|
|
Wysłana - 10 grudzień 2006 14:15 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam.Planuje kupic ktorys z tytulowych telefonow lecz nie wiem na ktory sie zdecydowac bo parametry sa podobne a nie mialem okazji zadnego testowac wczesniej.Zalezy mi zeby otwieral duzo formatow plikow (oprucz multimedialnych przydalyby sie jeszcze do otwierania .pdf i worda badz .txt).Wazna jest tez bateria, szybkosc dzialania, bezawaryjnosc no i fajnie by bylo tez gdyby fotki nie byly najgorsze.Napiszcie ktory jest lepszy i dlaczego (najlepiej jak ktos wczesniej mial okazje je testowac).A moze macie jakies inne propozycje (cena ok 1000 zl).
Pozdro.
 |
|
|
|
Piochuu
|
|
Miałem N70 , D900 i K800i. n73 jest troche podobna ale bym jej raczej nie zwioł. Zastanawiał bym się nad D900 i K800i. Lepszą kamere ma SE, ale za to Samsung nadrabia za***istym Menu wpisywanie numerów ( jak dla mnie) Pojawia się tobie kartka papieru na której Piórem wpisywane są cyfry, No i fajna tapetka krakowa tzn( Pojawia się zachmurzone niebo, słonecznie, ptaszki latają i samolot- takie inne ) Odczytuje Txt pdf no i silderek. O K800i też nie moge powiedzieć złego słowa. ALe taki bez życia ( po prostu telefon jak telefon |
 |
|
|
|
Michaellus
|
|
witam. jestem nowy na forum ale co tam mój kumpel ma nokie n73 moge powiedziec tyle że to duzy fon (niektórzy by go palmtopem nazwali z wymierów)ale nie tak żeby go na biurku ino trzymac, dalej jedną wadą tego fonu jest że nie odpala plików avi co jest troche do rzyci bo jak chce sie włatców móch czy cos to trzeba kombinowac z konwerterem do mp4. menu ma zajefajne ale fanów nokii zwykłe bo duzo modeli takie ma (o3wiscie symbian na pokładzie)na dłuzszy dystams dziala jak windows XP (najlepiej reinstalowac go co polroku ;/) ale po za tym udany fon stajni nokii ja bym ci proponował se k800i ale kieruj sie gustem i głebokością kieszeni pozdro) |
 |
|
|
|
jopex
|
|
Oj kolego jestes troszke do tylu albo raczej twoj kolega (wlasciciel N73. Jestem juz od dawna posiadaczem i na pewno da sie avi otworzyc (sam ogladam w avi filmy na nim).To jest symbian wiec instalujesz program do avi i smiga ze az milo, nawet z napisami :D.Nie zamienialbym juz fona na innego (no chyba ze jakis lepszy symbian z szybszym procesorem).
Pozdrawiam
|
|
Michaellus
|
|
no to jaki programik tam masz no bo seria jest real player. najlepiej daj mi linka kumpel sie ucieszy :), a tak jeszcze apropo konii n73 ziomus wczesniejsze zapomnialem powiedziec jednej waznej rzeczy otusz nokia manajlepszy wyswietlacz (2.4")elegancko sie oglada mój kumpel mial shreka 3 i spokojnie jeszcze system stereo co sie tu kolega na forum (posiadacz tegoz fona)moze sie wypowiedziec |
 |
|
|
|
jopex
|
|
Co do stereo to troche dumnie nazwane bo efekt owy cezko raczej wychwycic w glosnikach lezacych od siebie ok 10cm. Co do wyswietlacza to sie zgodze ze jest super. Program to smartmovie. Polecam forum symbianos.pl , tam sie dowiesz duzo wiecej o tym OS.
Pozdro
|
|
Klejcun
|
|
moj wyswietlacz 3 cale w LG i tak zostawia wasze w tyle <chwali sie>  |
 |
|
|
|
jopex
|
|
No moze i masz wiekszy ale widzisz go duzo rzadziej niz my swoje :P (czesciej od Ciebie widzi go serwisant LG ;)).
Pozdro
|
|
Michaellus
|
|
wedlug mnie 2,4 cala w zupelnosci wystarzca jesli ktos cche wiecej niech se troche poczeka na nokie n98 co ma 3.5cala <wow> i wiele innych funkcji co te tutuaj porównywane są głęboko w tyle! |
 |
|
|
|
Michaellus
|
|

tutaj fotka
|
 |
|
|
|
jopex
|
|
Wiele innych funkcji ma tez wiele innych telefonow a nie tylko N98 ktora jeszze nie ma w zapowiedziachoficjalnych Nokii. N95 8GB ma juz 2,8 cala (fajnie se juz filmy oglada) i mase funkcji z ktorych wiekszosc posiadaczy nigdy nie kozysta W N73 brakuje tylko jednego dla mie, mianowicie WiFi :-/ ale jak kupowalem to N80 mial to tylko a ja slidera nie chcialem ( i nie zaluje bo wiem ile tego trafialo do serwisu w ktorym pracuje)