Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1736 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
Obraz w TV czarno biały w DOS-ie 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Obraz w TV czarno biały w DOS-ie"   

Zdzisiu
 Wysłana - 11 lipiec 2003 08:41        | zgłoś naruszenie regulaminu

Kumpel ma problem i prosił o pomoc- to jest tak- cośtam mu sie zrąbało w monitorze i jest zmuszony do działania na tv- wszystko w porządku, przełączył karte do tv, ale obraz miał czarno-biały- to zainstalował tego tv-toola który od razu po włączeniu "koloruje" mu ekran i wszystko jest kolorowe (w czasie startu, przed odpaleniem windowsa jest czarno-biały, włącsza się windows i tak samo, do momentu odpalenia tv-toola) karta bodajże gf2 ti

problem w tym, jak odpala coś w dosie, to tv-tool jakby przestaje działać i wszystko robi się czarnobiałe co trudnia troche działanie w dosie- dlatego pytanie- czy da się jakoś zrobić kolory na ekranie żeby od razu działało albo chociaż żeby dosa jakoś pokolorować

hp13
 Wysłana - 13 lipiec 2003 16:19      [zgłoszenie naruszenia]

wisz co - nie jestem pewien - ale przetestuj różne sygnały - PAL i NSTC - może coś zadziała (NIC PEWNEGO)

hp13

Ss
 Wysłana - 14 lipiec 2003 01:07      [zgłoszenie naruszenia]

Sprubój w firmowym programie od karty graficznej ustawić wyjście na PAL bo standardowo jest na NTSC. Prawdopodobnie tv-tool ustawia na PAL ale tylko podczas swojej pracy, a program firmowy powinien to ustawić na stałe.

Informacja to nie rozkaz. Zatwierdź lub zignoruj.

Zdzisiu
 Wysłana - 14 lipiec 2003 17:37      [zgłoszenie naruszenia]

okej zara sprawdze

女性のハンター

Zdzisiu
 Wysłana - 14 lipiec 2003 17:52       [zgłoszenie naruszenia]

dobra zrobiłem tak- tvtoola skasowałem w cholere(bo używał go tylko do kolorów) ustawiłem Composite Video i już samo daje kolory ale tylko w windowsie- próbowałem z tymi trybami ale kolory tylko w winie a dos czarnobiały

女性のハンター

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Obraz w TV czarno biały w DOS-ie

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL