Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 267 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Odtwarzacz Sansa- problem z dźwiękiem. 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Odtwarzacz Sansa- problem z dźwiękiem."   

kulis111
 Wysłana - 11 październik 2011 18:30        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam.
Jakieś 1,5 roku temu zakupiłem odtwarzacz mp3 firmy Sansa. Od jakiegoś czasu (podejrzewam że po ściągnięciu ostatnich aktualizacji) dźwięk w nim przycichł. Nie jest to wina słuchawek, ponieważ sprawdzałem czy działają one w innych urządzeniach. W instrukcji jest opcja VOLUME w której to istnieje mozliwość ustawienia dźwięku na HIGH lub LOW. U mnie taka opcja nie istnieje.

R. Horror
 Wysłana - 11 październik 2011 21:50      [zgłoszenie naruszenia]

Swego czasu spece od różnych norm i regulacji darli mordę, żeby przenośne odtwarzacze miały różne systemy ograniczania głośności, bo inaczej ludzie sobie słuch popsują. Może ktoś z działu wsparcia technicznego Sansy wpadł na pomysł, żeby ustawić takie ograniczenia na stałe. Oczywiście każdy rozsądny słuchacz wie, że takie pomysły to idiotyzm totalny. Pozostaje odnaleźć jakąś starą wersję oprogramowania i sprawdzić, jak z nią będzie działać.
Ewentualnie (jeśli okaże się, że to faktycznie wina aktualizacji) można wybrać się do serwisu Sansy, wygarnąć im, że przez swoje "poprawki" ograniczyli funkcjonalność urządzenia i życzysz sobie, aby przywrócili funkcję za którą zapłaciłeś.

ROCKY HORROR

Właściciel drzewa bananowego :-)

Specjalista -

kulis111
 Wysłana - 12 październik 2011 21:53       [zgłoszenie naruszenia]

Problem solved !
Okazuje się że UE zakazuje słuchania głośnej muzyki na MP3 playerach. Po ściągnięciu się aktualizacji z opcji odtwarzacza zniknęła opcja VOLUME-> High. Wystarczyło zmienić region w ustawieniach z EUROPE na REST OF THE WORLD, wówczas opcja VOLUME znowu powraca.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Odtwarzacz Sansa- problem z dźwiękiem.

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL