Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 2140 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
Oszukać rentgen pocztowy 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Oszukać rentgen pocztowy"   

SaMuRai-N
 Wysłana - 19 kwiecień 2007 09:20        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam.
Piszę do was zapytaniem,mianowicie czy wiecie w jaki zmyślny sposób można oszukać rentgeny do paczek?
Zamierzam wysłać kurierem leki a dokładnie będą też w butelkach i sprawa jest taka,że mieszkam w Irlandii a tutejsi pracownicy poczt itd.są już wyczuleni na paczki z Polski,w których czesto są wysyłane fajki.
Czy istnieje jakaś reguła aby ich przechytrzyć?Zamierzam zamówić TNT albo EMS-Pocztex(czy jest on warty zachodu?) i jak zabezpieczyc sie przed utrata towaru? Ponoć owijanie folią aluminiową jest skuteczne(ktoś mi wspominał),ale ja szukam praktycznych metod a nie teorii 50/50..
Pare miesięcy temu wysłali mi paczkę z polski z lekami Duomox(antybiotyk) i Nystatyna;paczka dotarła po 2tyg.otwarta i co najlepsze zabrali nystatyne a antybiotyk doszedł,więc jak widac nie ma reguly na to co zabiorą.
Dziękuję za udzielone pomocne odpowiedzi z góry i pozdrawiam!

Preskaler
 Wysłana - 19 kwiecień 2007 19:16      [zgłoszenie naruszenia]

Rentgena można oszukać ale człowieka to już nie! Poprostu otworzy paczkę jeśli będzie miał jakieś wątpliwości. A próbowałeś napisać na paczce, że są to leki i podać dokładnie jakie? Nie wiem dlaczego wewnątrz "Unii" nie można leków przesyłać pocztą?
P.S.
A co ten temat ma wspólnego z telewizją?

Zmieniony przez - Preskaler w dniu 2007-04-19 19:17:41

Preskaler

Specjalista -

SaMuRai-N
 Wysłana - 19 kwiecień 2007 21:18      [zgłoszenie naruszenia]

Witam ponownie.
Przepraszam za ten off-topic,ale po pierwsze jako elektronicy możecie mi udzielić fachowej odpowiedzi jak się do tego zabrac ze strony maszyn.Sprawa kolejna,że akurat ten dział o telewizji jest najczęsciej odwiedzany więc bez wątpliwości napisałem tu.
Dziękuję za fachową odpowiedź,ale połakomię się i dopytam jeszcze troszeczkę-jak zrobić to aby nie wzbudzało wątpliwości?może czymś to w środku zapakować?Proszę o w miarę praktyczne podpowiedzi i jeszcze raz dziękuję.
Jeśli temat budzi zastrzeżenia lub łamię regulamin to prosze go skasować.

Preskaler
 Wysłana - 20 kwiecień 2007 10:20      [zgłoszenie naruszenia]

Różne tematy tutaj się pojawiają a tylko na odpowiadającym spoczywa ciężar wynikający z regulaminu. Nie wolno pomagać w popełnieniu przestępstwa!
Najczęściej odwiedzanym działem (wg. mojej wiedzy) jest dział "GSM" a z elektroniki to "Audio".
To wszystko co na ten temat mogę napisać!

Preskaler

Specjalista -

xrisles
 Wysłana - 21 kwiecień 2007 20:19      [zgłoszenie naruszenia]

Tak kiedys moj kolega wyslaw z Usa do Polkski Winchester 33 i 40 sztuk amunicji okryty folia aluminiowa paczka doszla na adress bez problemu.

xrisles

Pablo1964
 Wysłana - 21 maj 2007 22:13      [zgłoszenie naruszenia]

I co chciałeś wnieść do tematu tą odpowiedzią?

xrisles
 Wysłana - 21 maj 2007 22:29       [zgłoszenie naruszenia]

Dobre pytanie.Wiec,wlasciwie nic poza opisaniem prsypadkowego zdazenia.

xrisles

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Oszukać rentgen pocztowy

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL