Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1639 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
POMOCY!!!!POTRZEBUJE PILNIE SCHEMATU SONY DAV_S300 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "POMOCY!!!!POTRZEBUJE PILNIE SCHEMATU SONY DAV_S300"   

grinio
 Wysłana - 1 sierpień 2003 00:37        | zgłoś naruszenie regulaminu

Jeżeli ktos by wiedział gdzie go szukac bardzo bym prosił o jakis link
Bardzo potrzebuje tego schematu bo dzis spaliłem sobie chyba zasilacz w tym zestawie kina domowego przerabiałem troche instalacje elektryczą i pomyliłem się wpinająć na gniazdka dwie fazy:(((((( poszło380v i kłęby dymu wydobyły się z niego. nie wiem czy da sie to zrobic:((( ale bardzo potrzebuje schemat do Sony DAV-S300 !!!!!!!pomóżcie prosze!!!!!!!!!!!!!!!!

DKSerwis
 Wysłana - 1 sierpień 2003 11:10      [zgłoszenie naruszenia]

Po podaniu 380V (a wlasciwie obecnie 400V !) to masz do wymiany praktycznie wszystko w przetwornicy po wtornej tez moga byc jakis zniszczenia. Pisze ogolnikowo bo nie znam tego TV ale do naprawy schemat nie jest konieczny. Podaj przynajmniej na czym zrobiona ta przetwornica

Pozdrawiam

grinio
 Wysłana - 1 sierpień 2003 14:28       [zgłoszenie naruszenia]

Nie mam pojęcia na czym jest ta przetwornica:(( Po oględzinach widziałem tylko ze kondensator jest napuchnięty i polane jest jakąś cieczą (chyba z kondensatora) zasilacz jest na płytce razem z końcówkami mocy a to chyba dobrze nie wróży i to nie jest TV tylko DVD połączony z kinem domowym. Pocieszyłem nim sie 2 lata:(((((
Dzieki za zainteresowanie. Odniosłem go do naprawy ale co z tego wyniknie zobaczymy. Oby się udało

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

POMOCY!!!!POTRZEBUJE PILNIE SCHEMATU SONY DAV_S300

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL