Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 9536 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
POTRZEBNY schemat podłączenia anteny satelitarnej do komputera 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "POTRZEBNY schemat podłączenia anteny satelitarnej do komputera"   

MIJO
 Wysłana - 6 maj 2006 19:09        | zgłoś naruszenie regulaminu

Grupowicze i eksperci ;)

Być może ten temat był poruszany, ale ja niestety się na niego nie natknąłem i dlatego proszę jeszcze raz o wskazówki.

Zasadniczo w sprawach technicznych to nie jestem najlepszy i dlatego potrzebuje by mi ktoś krok po kroku (jak chłop krowie na rowie) wyjaśnił czy jest to możliwe i jak to zrobić .

CHCIAŁBYM PODŁĄCZYĆ ANTENĘ SATELITARNĄ DO SWOJEGO KOMPUTERA TAK ABYM MÓGŁ ODBIERAĆ SYGNAŁ SATELITARNY I OGLĄDAĆ RÓŻNE PROGRAMY. JAK TO ZROBIĆ ?

Oto jaki sprzęt posiadam :

- ANTENA SATELITARNA z jednym konwerterem, który ma tylko jedno wyjście.
(ta antena już służy do odbioru Canal + a dodatkowo chciałbym podłączyć ją do swojego komputera aby móc niezależnie oglądąć inne kanały na swoim komputerze . Niekoniecznie te kodowane w Canal + , może być całkiem inny pakiet darmowych kanałów)

- KOMPUTER z procesorem Celeron 1700 GHz pamięc ram 768 MB
- TUNER TV i FM - PixelView Play TV pro z czipsetem Conexant - Brooktree BT 878 (PV-BT878P+w/FM , PAL/ SECAM/ NTSC)

- Czy ktoś wie czy wogóle istnieje możliwość podłączenia tego tunera do satelity jesli tak to w jaki sposób ?
- Czy mogę wykorzystać ten sam konwerter (nie chciałbym kupywać dodatkowego) przez wstawienie jakiegoś rozdzielacza sygnału aby umożliwic odbiór sygnału zarówno na moim komputerze jak i dalszy odbiór sygnału tv Canal + na normalnym komputerze

MIJO

MIJO
 Wysłana - 6 maj 2006 19:19      [zgłoszenie naruszenia]

JESZCZE JEDNO NAJWAŻNIEJSZE :

Potrzebowałbym (jeśli jest taka możliwość) schemat techniczny (graficzny) takiego podłączenia.

Pozdrawiam serdecznie i czekam z niecierpliwościa na odpowiedź.

MIJO

Preskaler
 Wysłana - 9 maj 2006 05:39       [zgłoszenie naruszenia]

Sorry za zwłokę w odpowiedzi ale miałem kłopoty internetowe (nie chodził). Niestety muszę Cię zmartwić! Do tej karty nie da się podłączyć satelity aby to zrobić MUSI być karta satelitarna (n.p. SKY STAR 2 lub inna). Wtedy trzeba też wymienić konwerter na podwójny (taki do współpracy z dwoma tunerami) i z dwóch oddzielnych wyjść w tym konwerterze, dwoma kablami łączysz i tuner C+ i tuner w komputerze. Schematu nie ma co rysować bo to proste. Ta karta, którą posiadasz nadaje się tylko do współpracy z antenami TV i UKF naziemnymi.

Preskaler

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

POTRZEBNY schemat podłączenia anteny satelitarnej do komputera

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL