Grupowicze i eksperci ;)
Być może ten temat był poruszany, ale ja niestety się na niego nie natknąłem i dlatego proszę jeszcze raz o wskazówki.
Zasadniczo w sprawach technicznych to nie jestem najlepszy i dlatego potrzebuje by mi ktoś krok po kroku (jak chłop krowie na rowie) wyjaśnił czy jest to możliwe i jak to zrobić .
CHCIAŁBYM PODŁĄCZYĆ ANTENĘ SATELITARNĄ DO SWOJEGO KOMPUTERA TAK ABYM MÓGŁ ODBIERAĆ SYGNAŁ SATELITARNY I OGLĄDAĆ RÓŻNE PROGRAMY. JAK TO ZROBIĆ ?
Oto jaki sprzęt posiadam :
- ANTENA SATELITARNA z jednym konwerterem, który ma tylko jedno wyjście.
(ta antena już służy do odbioru Canal + a dodatkowo chciałbym podłączyć ją do swojego komputera aby móc niezależnie oglądąć inne kanały na swoim komputerze . Niekoniecznie te kodowane w Canal + , może być całkiem inny pakiet darmowych kanałów)
- KOMPUTER z procesorem Celeron 1700 GHz pamięc ram 768 MB
- TUNER TV i FM - PixelView Play TV pro z czipsetem Conexant - Brooktree BT 878 (PV-BT878P+w/FM , PAL/ SECAM/ NTSC)
- Czy ktoś wie czy wogóle istnieje możliwość podłączenia tego tunera do satelity jesli tak to w jaki sposób ?
- Czy mogę wykorzystać ten sam konwerter (nie chciałbym kupywać dodatkowego) przez wstawienie jakiegoś rozdzielacza sygnału aby umożliwic odbiór sygnału zarówno na moim komputerze jak i dalszy odbiór sygnału tv Canal + na normalnym komputerze