Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 8198 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Cyfrówka
Philips 3010 (wizja) a HOT BIRD 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Philips 3010 (wizja) a HOT BIRD"   

Pablo65
 Wysłana - 7 wrzesień 2003 12:24        | zgłoś naruszenie regulaminu

Mam tuner philipsa 3010 starej wizji i oryginalna karte wizji. Po wgraniu softu 4.10 mam odblokowane kanaly niekodowane z ASTRY. Chcialbym odbierac prog niekodowane z HOT BIRDA (polsat, tvn itd.) ale tuner nie lapie sygnalu z satelity HB (parametry ustawiam prawidlowo. Co dziwne, nawet po zmianie parametrow na HB nadal odbiera programy z ASTRY. Co robie nie tak? Jak ogladac kanaly niekodowane z HB?

Preskaler
 Wysłana - 7 wrzesień 2003 22:43      [zgłoszenie naruszenia]

Przepraszam, może Ci się wydać moja rada trochę dziwna, ale zapytam jednak, czy obracasz czaszę anteny na "Astrę"? Bądż czy masz układ zeza z
przełącznikiem?

Preskaler

Pablo65
 Wysłana - 9 wrzesień 2003 21:37      [zgłoszenie naruszenia]

Obracam czasze recznie - sygnal z astry lapie a z HB nie

Preskaler
 Wysłana - 9 wrzesień 2003 22:15      [zgłoszenie naruszenia]

Może być, że niedokładnie ustawiasz antenę na HB. Najlepiej to sprawdzić przy pomocy zwykłego, analogowego tunera. Mogą być także żle ustawione parametry kanału podstawowego.

Preskaler

juror
 Wysłana - 20 wrzesień 2003 12:04       [zgłoszenie naruszenia]

Musisz wgrać z kompa nową listę kanałów dla HB, wtedy będziesz mógł dokładnie ustawić antenę. Będziesz też musiał wgrać nowy soft dla 3010 o numerze 5.04, który umożliwi Ci odbiór programów kodowanych w seca (XXL :) ) przy pomocy odpowiedniej karty. Jeżeli nie interesuje Cię odbiór kodowanych to wystarczy stara karta Wizji i lista kanałów wgrana przez kompa. Jeżeli chciałbyś więcej informacji na ten temat zapraszam na :dvb-board-pl.com do działu Philips.
Pozdrawiam.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Philips 3010 (wizja) a HOT BIRD

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL