Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1431 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
Philips PT8520 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Philips PT8520"   

Piotr23Pn
 Wysłana - 5 marzec 2006 11:00        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam wszystkich!
Mam następujący problem, a więc kupiłem telewizor 29' Philips PT8520 100 Hz i kiedy wieczorkiem go oglądam i dźwięk jest bardzo cicho to z głośniczkow słychac takie lekkie burczenie... nie jest to bardzo uciążliwe i trezewba się mocno wsłuchać ale jest... i mam pytanko czy jest to jakaś usterka czy taka uroda odbiornika?
A druga sprawa to jak telewizor jest wyłączony to ekran na środku jest jaśniejszy niż na środku... co o tym myśleć?
Dodam że TV mam 3 dni :)
Z góry dziękuję za wszelkie porady!
Pozdrawiam!

Preskaler
 Wysłana - 5 marzec 2006 17:41      [zgłoszenie naruszenia]

Każdy sprzęt audio ma dopuszczalny poziom zakłóceń bo tak zakłada konstruktor. Można zbudować taki OTV, który będzie miał poziom tych zakłóceń (szumów, przydżwięku itp.) na poziomie poniżej progu słyszalności ale sprzęt będzie dużo droższy. Kiedyś był wymyślony przepis, że sprzęt do 3 dni można było zwrócioć do sklepyu jeśli nie nosił śladów użytkowania, teraz sprzedawcy nie chcą o tym słyszeć. Niestety! Trzeba sprawdzać sprzęt w sklepie bardzo dokładnie bo potem to już musztarda... Jeśli tak mocno ten przydżwięk Ci dokucza to spróbuj czy na słuchawkach też go tak mocno słychać? Może ze złącza "Skart" będzie czyściej szło?

Preskaler

Specjalista -

faceman
 Wysłana - 15 marzec 2006 00:44       [zgłoszenie naruszenia]

Witam!
Od kilku miesięcy mam Philips 29PT9020 a więc odbiornik podobny do Twojego, co wynika z parametrów kineskopu i systemu dzwięku. U mnie objawy takie nie występują. Kineskop jest jednolity a dzwięk bez zbędnych podkładów. Pozdrowienia dla Preskalera z którym, jak dobrze pamiętam, rozmawiałem przed wyborem OTV. Nie zamieniłbym go! (oczywiście telewizora )

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Philips PT8520

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL