Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 3707 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Różne
Pilot uniwersalny - Problem 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Pilot uniwersalny - Problem"   

Iggy Bob
 Wysłana - 4 wrzesień 2005 22:42        | zgłoś naruszenie regulaminu

czesc wszystkim , tak po skrótach , nie jestem z tej branży . Ale pomyslalem ze jezeli nie tutaj to nigdzie nie zdobede sensownej odpowiedzi . Jestem aktualnie w Anglii , zapomnialem w kraju pilota do tunera satelitarnego ( tuner Philips model 3010 ) *(zaznaczam tylko ze ma przerobiony soft Kupilem wiec sobie pilota uniwersalnego marki One For All , na którym tv samsung dziala, dvd sony tez , ale tuner nie dziala. Próbowalem na wszystkie metody , kody , pózniej ze strony interetowej producenta sprawdzilem czy nue ma nowszych kodów . Nic nowego są takie same jak w broszurce instrukcji . Oddalem więc pilota , oddali kase, kupilem więc innego pilota innej firmy , rezultat taki sam . Ten zas ostatni mial możliwosc automatycznego szukania . To samo tv i dvd dzialalo , ale nie tuner . Pytanko moje jest proste , co dalej ? Czy zmieniony soft w tunerze ma cos do rzeczy co do pilota ??? to by nie mialo sensu , no ale ... Czy w tum tunerze moge tylko kąbinowac z pilotem Philipsa i nic innego ??? Jeszcze mam ostatnią możliwosc , jakis pilot ponoc za 30 funtów ( 180zl !!! ) który niby sam szuka częstotliwosci aparatury którą ma kontrolowac. Co myslicie o tym wszystkim ??? dzięki z góry za odpowiedzi

kto pyta to nie wie, i blądzi , ale nie w samotnosci.

Arnold_S.
 Wysłana - 5 wrzesień 2005 18:51      [zgłoszenie naruszenia]

Zapewne tuner ma odbiornik podczerwieni pracujący z inną częstotliwością niż pilot uniwersalny, chociaż wtedy nie powinno być tunera na liście i nie powinno być kodów w instrukcji, bo po co...

Drogie te piloty, ale jeśli koniecznie musisz mieć sterowanie, to kup tego ostatniego ze zmienną częstotliwością. On już musi zadziałać.

Usuńcie ten profil z forum(i wszystkie wypowiedzi).
Złamał wielokrotnie regulamin(wszystkie możliwe punkty).
Użytkownicy forum proszeni są o NIE stosowanie porad Arnold_S.
Profesjonalne forum to: [http://www.elektroda.pl]

Znawca -

zbys
 Wysłana - 7 wrzesień 2005 01:38      [zgłoszenie naruszenia]

A jestes pewien, ze pilot TUNEREM steruje w podczerwieni. Bo moj robi to radiem. I mam przerzucony kabel do innego pokoju (sypialni z drugim telewizorkiem) i z niego, poprzez sciany zmieniam sobie kanaly, jak juz pojde do lozka. A w tym samym czasie telewizorkiem lub magnetowidem steruje klasycznie, na podczerwieni.

Lepsze jest wrogiem dobrego.

Verizon Wireless Agent. [http://www.lucki.com]

Specjalista -

Iggy Bob
 Wysłana - 10 wrzesień 2005 01:07       [zgłoszenie naruszenia]

Dzięki , w sumie , jakos sobie poradziłem, udało mi sie kupic pilota universalnego marki Philipsa . Działa i kod do tunera okazał się 0160 , nastawilem jak bylo opisane w instrukcji obsługi , przy automatycznym wyszukiwaniu .
Za to mam drugie pytanko teraz . Tuner jest podłączony do TV za pomocą tego kabelka z trzema kolarkami , żółty video , oraz 2 audio bialy i czerwony . Do tunera jest podłączona antena sat . Działa wporząciu . Ale teraz chce podłączyc ten tuner do drugiego TV , aby wspól lokator mógł sobie ogłądac to co u mnie leci . Więc kupilem kabel antenowy , i z tunera jest również wyjscie ANT OUT , i podłączylem do drugiego TV , ( zaznaczam 16 metrów kabel !!!! daleko do pokoju współlokatora ) No i efekt jest taki ze jest obraz ALE nie ma głosu oryginalnego kanału sat, tylko wzamian jest głos innego kanału z lokalnej anglieskiej telewizji a mianowicie BB1 . Próbowlem więc manualnie , i nic , oraz próbowałem na BB1 czy może znajde obraz i głos z satelity , no i nic z tego . Co to za objaw , ja tu zaradzić ? Czy to jest zakłocenie przez dlugosc kabla ?

kto pyta to nie wie, i blądzi , ale nie w samotnosci.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Pilot uniwersalny - Problem

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL