Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 827 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Różne
Piorun i sieciówka? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Piorun i sieciówka?"   

P_E
 Wysłana - 8 sierpień 2005 11:47        | zgłoś naruszenie regulaminu

Ostatnio jak była w Wawie ta wielka nawałnica pioruny waliły wszędzie. Matka mojego kumpla ma strasznego cykora i "ktoś jej powiedział zeby w czasie burzy wszystko odłączać od prądu". No to ta genialna kobieta cyk - wyciągnęła wtyczke od kompa z listwy. Jak nietrudno sie domyślić komp juz więcej sie nie uruchomił. Ale to dopiero początek zabawy. Z kumplem próbowaliśmy dojść co padło. Najpierw myśleliśmy ze to zasilacz, ale podłączylismy go do mojego kompa i okazał się dobry. Więc zaczęliśmy po kolei odłączać rózne rzeczy i po odłączeniu sieciówki (Planet) komp sie elegancko uruchamia. No to zadowoleni idziemy do administratora, który stwierdził ze padła ona wskutek uderzenia pioruna i teraz jest na niej zwarcie. Dostalismy nową sieciówke, włozylismy do kompa i guzik - komp nie odpala jak nie odpalał. Zmienilismy gniazdo PCI i nadal było to samo. Bez zadnej karty w gniezdzie PCI komp odpala elegancko. I teraz pytanie - co mogło pójść i czy to sie da naprawić, bo na mój gust t opłyta główna jest do wymiany. Jest to jakis model pod Athlona XP 1.2Ghz, dokładnie nie wiem, bo kumpel posiał gdzies dokumentacje.

EVERYBODY LIES

fogix
 Wysłana - 8 sierpień 2005 11:52      [zgłoszenie naruszenia]

heh ja bym poszukał w ustawieniach kompa bo mogło się namieszać

Arnold_S.
 Wysłana - 8 sierpień 2005 17:33      [zgłoszenie naruszenia]

Jak wyżej...
A jak ustawienia nie pomogą, to uszkodzone są scalone układy wejścia/wyjścia na płycie głównej, obsługujące urządzenia PCI...

Usuńcie ten profil z forum(i wszystkie wypowiedzi).
Złamał wielokrotnie regulamin(wszystkie możliwe punkty).
Użytkownicy forum proszeni są o NIE stosowanie porad Arnold_S.
Profesjonalne forum to: [http://www.elektroda.pl]

Znawca -

P_E
 Wysłana - 8 sierpień 2005 17:40       [zgłoszenie naruszenia]

To raczej to drugie, bo nawet resetowanie biosu nie pomogło... :/

EVERYBODY LIES

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Piorun i sieciówka?

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL