| Autor |
"Plytka do tda2009" |
|
|
Michel424
|
|
Wysłana - 1 lipiec 2005 19:43 | zgłoś naruszenie regulaminu
potrzebuje schemat plytki tda2009 bo musze sam to wykonac a nie moge znalezc nic w necie tylko schematy idelowe sa a nie umie tego naniesc na plytke wiec potrzebuje schemat gotowej plytki!!!proze o pomoc. zgory dziekuje:)
 |
|
|
|
DjDamian
|
|
|
|
|
Rafacker
|
|
^_^
|
|
Dj Damian, to ma być zaaplikowane jako wzmak do aktywnego suba ?
Bo też chcialem tak zrobić a nie bawić sięw płytki, jak to się sprawuje w fazie testu ?
 |
|
|
|
zbys
|
|
|
|
|
DjDamian
|
|
Rafacker oficjalnie tak, ma to grać w aktywnym.
Jak sie sprawuje, cóż kiepsko, transformator jest za słaby, musze go wymienić, filtr wymaga zasilania stabilizowanego, układ ST-BY też, dodatkowo jest stabilizator. Próbowałem dać zasilanie pojedyńcze, ale miałem stałe na wyjściu. Filtr jest na zasilanie pojedyńcze, nie podoba mi sie bass z tego albo transformator nie wyrabia albo filtr do wymiany.
Zmontowane to było tak oo, do odłuchu, w subwooferku jeszcze to nie grało. Aplikacje tych układów są tak proste i tak mało skomplikowane że nie warto robic kosztów sobie i robić płytek.
Znawca -
 |
|
|
|
Rafacker
|
|
^_^
|
|
Dj Damian a jaki głośniczek zaaplikowałeś ?
 |
|
|
|
DjDamian
|
|
Głośniki różne próbowałem, co miałem na stanie , Magnat Xpres 1001, STX 22-120-4 SC, Tonsile swoje sprawdzałem. Na wszystkim kiepsko grało, jednak bez filtra naprawde przyjemnie, ale wtedy basu było za mało i całe pasmo szło. Kostka jest fajna 15zł, można zrobić wzmaka na 4x 2x, 2+1. Do komputerka jak znalazł, bede jeszcze na czasie filtr próbował przerobić to dam znać i może juz schemacik zapodam z całą płytką drukowaną.
Znawca -
 |
|
|
|
zbys
|
|
DjDamian ale ta kostka to chyba nie wymaga podwojnego zasilania. Czy piszac o podwojnym miales na mysli oddzielne dla kostki mocy i oddzielne dla ukladu czuwania i filtra? A poza tym to Twoja kostka to ma chyba mozliwie najprostrzy uklad, tylko pare kondensatorow wej i wyjsciowych. Ja to kiedys bardzo dawno Telpodowskie GMLe tak mialem zbudowane, kawal blachy aluminiowej 8mm z dokreconymi dwom GML'ami i reszta elementow "na jeza". Calosc wrzucona za tuner i zadnej obudowy. Zawsze tylko sie modlilem, zeby ktos nie dopchnal tunera do tylnej scianki regalu i nie porobil zwarc.
Znawca -
 |
|
|
|
esh0.pl
|
|
DjDamian...dałeś wzmak 10W do tych głośników i się dziwisz, że źle gra?
No Matko Boska, człowieku, zlituj się...STXy wymagają piecy o mocach takie jakie same mają, a nawet wiekszych. Z tym magnatem jest podobnie.
Takie wzmacniaczyki to może Creative pakować do swoich pudełeczek, albo Ty, ale mająć głośniczek o estradowej skuteczności i miniaturowej średnicy.
|
|
DjDamian
|
|
Wiem że Stxy porzebują mocy, ale ten wzmacniacz ma ok. 15-20W, i tu nie chodzi o maxymalną moc, nawet przy MINIMALNEJ głośnoći gra to jak nie powinno.
Oficjalnie zasila to 10cm głośnik Samsunga , a napisałem, że TESTOWAŁEM na innych bo jednym słowem coś nie tak jest z tym wzmakiem.
Znawca -
 |
|
|
|
esh0.pl
|
|
|