Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1945 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Okablowanie
Podłączenie !!! 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Podłączenie !!!"   

Sebek PL
 Wysłana - 22 luty 2003 14:01        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam wszystkich na forum elektronika
problem w tym że:
czy jest róźnica jeśli ktoś jest podłączony do serwera bezpośrednio (równolegle) a ktoś poprzez kilka osób (szeregowo)
rys. czy osoby po prawej mają szybszy przepływ informacji od osób po lewej stronie ???

...:::zapraszam do mojego postu:::... >>> [http://www.sfd.pl/1/images2003/20030221140803.jpg]

Poxter
 Wysłana - 22 luty 2003 14:04      [zgłoszenie naruszenia]

trudno mi to stwierdzić ale z tego co się orientuje większość (jak nie wszystkie) sieci które znam są podłączone tak jak na obraku po lewej stronie.

[www.ebooks.glt.pl] -->książki elektroniczne

Poxter
 Wysłana - 22 luty 2003 14:43      [zgłoszenie naruszenia]

podłączenie po lewej jest bardziej ekonomiczniejsze i wogóle, gdyż trudno by mi było sobier wyobrazić jak np 40kabli by wyglądało ciągnących się przez np osiedle.Za duży bałagan. A wogóle szczerze mówiąc nie wydaje mi się żeby takie różnice jeśli instnieję (choć wydaje mi się że nie)w przesyle żeby były aż tak duże żeby się to opłacało

[www.ebooks.glt.pl] -->książki elektroniczne

Sebek PL
 Wysłana - 22 luty 2003 14:53      [zgłoszenie naruszenia]

ok dzięki za info

...:::zapraszam do mojego postu:::... >>> [http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=57763]

Parawa 1
 Wysłana - 14 marzec 2003 19:47      [zgłoszenie naruszenia]

heh,u mnie jest tak jak po prawej stronie,ale my mamy siec w wiezowcu,14 userow

Miejsce Polska,system samowolka,cel to forsa w tym tkwi sekret.Biore co los da życie made in Polska.To jest moje miejsce bo kocham to miejsce-OSTR

Sebek PL
 Wysłana - 14 marzec 2003 20:06      [zgłoszenie naruszenia]

i jag lepiej chodzi niż by było po lewej ?? znasz kogoś kto ma tak jak po lewej i gadałes z nim albo widziałeś jak u niego chodzi ??

...::: zapraszam do mojego postu :::... >>> [http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=57763]

Jarzyna
 Wysłana - 2 sierpień 2003 14:40       [zgłoszenie naruszenia]

Po lwej ... server - magistrala - hub - pc ... jesli huby sa dobrej firmy i odpowiadaja karta sieciowym powinno byc wszytko ok, pamietajcie aby kable byly rowniez dobrej firmy i odleglosc miedzy hubem a uzytkownikiem nie przekreczala 150 m ... takie sa zalecenia. Wiec podlonczenie ... wedlog (prawej strony) nie ma sensu, bo i tak co 150 m trzeba wstawic huba, bo moga wystepowac straty pakietow.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Podłączenie !!!

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL