Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 3402 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
Podłączenie TV z DVD, problemy z EURO. Da się jakoś inaczej? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Podłączenie TV z DVD, problemy z EURO. Da się jakoś inaczej?"   

towerone
 Wysłana - 19 maj 2007 17:21        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam,
mam problem z podłączeniem telewizora (kilku letni Daewoo 14 cali) z DVD. Próbowałem go podłączyć przez dwa kable euro chinch oraz kabel euro euro i niestety nie mam obrazu. Po podłączeniu przez któryś z wymienionych kabli, widać jakby za ogromną mgłą, w kolorze standartowego obrazu AV, obraz emitowany z DVD, ale jest niemal niewidoczny i nie da sie wejść w menu bo to jest tragedia, a nie obraz.
Wnioskuje po tym, że wejście euro w telewizorze jest chyba uszkodzone (choć to by było niezrozumiałe, bo nie było nigdy wcześniej wykorzystywane). DVD jest na pewno sprawne, bo podłączałem go pod inne telewizoty i było w porządku.
Może ktoś jest w stanie coś poradzić w takies sytuacji. Da się jakoś to naprawić?
A może jest jakaś możliwość podłączenie DVD do telewizora nie przez euro? Tylko, że on nie ma żadnych innych wejść oprócz antenowego.

Proszę o pomoc w tej sprawie.

Jeszcze nic nie wymyslilem:P

zbys
 Wysłana - 19 maj 2007 19:10      [zgłoszenie naruszenia]

Mozna kupic modulator A/V i wejsc po kanale, przez wejscie antenowe. Ale stracisz na jakosci.

Co rozumiesz przez to , ze obraz jest zamglony? Jakie wyjscia ma ten DVD? Moze podlaczasz do zlego wyjscia? A nie moglbyc podac modelu tego DVD, to nie boli?

Zmieniony przez - zbys w dniu 2007-05-19 19:11:30

Lepsze jest wrogiem dobrego.

Verizon Wireless Agent. [http://www.lucki.com]

towerone
 Wysłana - 19 maj 2007 20:14      [zgłoszenie naruszenia]

Obraz zamglony, tzn. że ekran ma kolor taki standartowy jak przy włączeniu AV przy braku jakiegokolwiek sygnału, a w tle, właśnie tak jakby za mgłą, widać skaczący obraz z DVD.
Podłączałem do dobrego wyjścia, sądze tak, bo to samo DVD podłączałem w ten sam sposób do innych telewizorów i było wszystko dobrze. Dlatego sobie pomyślałem, że coś jest nie tak z wejścieciem telewizora.
Wiem, że nie boli;) To jest DVD Elemis DV-933, tu są jego parametry [http://www.euro.com.pl/odtwarzacze-dvd/elemis-dv-933.bhtml?from=nokaut]

A taki modulator A/V to jaki to jest koszt?
Czy jest jeszcze jakaś inna alternatywa?

Jeszcze nic nie wymyslilem:P

Preskaler
 Wysłana - 19 maj 2007 23:53      [zgłoszenie naruszenia]

[http://www.allegro.pl/search.php?string=modulator+A%2FV&category=10&country=1]
Alternatywa zawsze jest! Można naprawić OTV lub oddać do naprawy (jeśli nie wiesz jak?). Można zbudować taki modulator lub wymontować z jakiegoś starego magnetowidu, tunera sat itp. (było o tym na "Forum").

Preskaler

Specjalista -

xrisles
 Wysłana - 20 maj 2007 02:43       [zgłoszenie naruszenia]

Zmieniony przez - xrisles w dniu 2007-05-20 06:53:23

xrisles

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Podłączenie TV z DVD, problemy z EURO. Da się jakoś inaczej?

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL