| Autor |
"Podwieszone artykuły - opinie" |
|
|
DjDamian
|
|
Wysłana - 10 październik 2004 20:07 Przeniesiona przez Cubestone z działu 'Audio'. | zgłoś naruszenie regulaminu
Patrząc na forum, ciagle widać kupe pytań tego samego typu np.
Jaki głośnik do subwoofer, o program WinISD.
Proszę modów jak i innych o opinie na temat artykułów, które zawsze byłyby widoczne na forum i były by pewną wskzówką dla zainteresowanych.
W innych działa jest nieco takich arytkułów, tutaj pusto i zero odzewu na ten temat.
|
 |
|
|
|
Cubestone
|
|
Fakt jes taki ze przydalby sie maly przyklejony na stale poradnik...
np.
PRZECZYTAJ ZANIM NAPISZESZ
Jezeli chcesz zadac pytanie sprawdz najpierw za pomoca wyszukiwarki czy temat, ktory chcesz poruszyc nie byl juz omawiany. Powtarzajace sie tematy beda usuwane, a autor otrzyma nagane.
Tutaj prosba do Mateo, zeby taki tekst jak wyzej lub w podobnej formie umiescic w dziale audio jako przyklejony na stale.
|
|
DjDamian
|
|
Można by było napisać kilka artykułów np. na temat:
Wybór głośnika do subwoofera
Program WinISD - mały poradnik
Budowa kolumn głosnikowych
Aktywny filtr dolnoprzepustwy do subowoofera
To mi przyszło teraz na myśl bo na takie pytania najczęściej odpowiadałem
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
Macie rację!
Wiele pytań się powtarza i to nie tylko dlatego, że komuś nie chce się poszukać ale też dlatego, że często temat zaczyna się tak "POMOCY!!!" lub"!!!!!!!!" i co z tego wie taki klient, który szuka coś na temat głośnika do subwufera? Dobrze byłoby też podzielić dział audio na podzakresy np. - GŁOŚNIKI, WZMACNIACZE, Lampy i Lampowce, itp. To jest dział tak duży, że można się pogubić w tych tematach, które tam były.
Pozdrówka!
|
|
DjDamian
|
|
Może podział :
Akustyka
Elektronika
?
 |
|
|
|
Cubestone
|
|
Mysle ze z tymi dzialami to nie przejdzie...ja po prostu zaczynam usuwac posty, ktorych temat nie wskazuje zawartosci i powiadamiam autora zeby zastosowal sie do ogolnie przyjetych zasad...
|
|
Cubestone
|
|
Juz poszly dwa posty...autorzy otrzymali ode mnie maila:
Twój post zostal usuniety za brak wyraznego powiazania tematu z trescia zawarta w poscie...napisz w temacie jak najwiecej danych o tym co chcesz wiedziec zeby "potomni" mogli sie pozniej tego doszukac...
np.: "Zamiennik koncowki mocy- Technics su-700"
Tak tez mala prosba zebyscie nie odpowiadali na tematy, ktore sie powtarzaja, a mozna je wyszukac za pomoca wyszukiwarki i takie, ktorych nazwa nie jest jednoznaczna z zawartoscia.
|
|
analizer
|
|
Spotyka sie cie czesto pokrewne tematy to fakt lecz jest jeden pozostajacy praktycznie nie zmienny chodzi tu o objetosc obudowy i wymiary tunelu br , mam pytanie gdybym naprawde posiwecil duzo czasu na komletne objasnienie jak dziala winISD (wczesniej zaaprobowane przez znawcow w dziale) czylo bylo by ono tak widzoczne jak np. dzial mody i boldy ?
Zmieniony przez - analizer w dniu 2004-10-18 22:23:06 |
 |
|
|
|
DjDamian
|
|
Jeśli będzie ono sensownie napisane i uwzględniające WSZYSTKIE dane, parametry, zarówno teorię jak i praktykę to prośba zostanie spełniona.
Tylko nie wiem czy podołasz zadaniu jak w jedym poście skrytykowałeś ten program oraz wszystko co z nim związane :/
Ale czekamy.
 |
|
|
|
Cubestone
|
|
je tez prosze jedna kopie...
|
|
analizer
|
|
Jezli ma to byc pozadnie zrobione a rozumiem ze ma to troche mi to zajmie . Inna sprawa cikawym bajerkiem byla by mozliwosc sprawdzenie od kogo dostalo sie soga lub choc w jakim temacie . |
 |
|