Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1742 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
Polsat sprzedaje złom?? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Polsat sprzedaje złom??"   

sydney99
 Wysłana - 2 październik 2006 20:08        | zgłoś naruszenie regulaminu

Mieszkam we Włoszech i w połowie września br kupiłem na własność tuner samsung dsb s530g wraz z rocznym abonamentem na pakiet podstawowy. Po włączeniu tunera przez kilka minut (czasami jest to kilkadziesiąt minut a nawet kilka godzin) odbieram program bez zastrzeżeń. Jednak po jakimś czasie pojawia się komunikat "szukam sygnału" (czarny ekran). Zauważyłem że po odłączeniu tunera z sieci (muszę wyjąć wtyczkę z gniazda) i ponownym włączeniu program się pojawia, lecz po jakimś czasie pojawia się ponownie komunikat "szukam sieci" i tak w koło macieju..... Cz to jest wina tunera?, czy to jest faktycznie złom? Zaznaczam , że wszelkie ustawienia antenowe i konwertera są ok (odbieram z tej samej anteny i konwertera sky). Proszę o jakąś radę za co z góry dziekuje. Pozdrawiam

Preskaler
 Wysłana - 2 październik 2006 23:26      [zgłoszenie naruszenia]

Niestety! Jest wiele tego typu skarg na tunery z powyższej platformy. W kraju jest to załatwiane w ten sposób, że przynosi się tuner do dystrybutora, opłaca 40zł i dostaje się inny. Ze zrozumiałych względów nie jest to takie proste za granicą! Pozostaje chyba tylko wysłać go w paczce? Miałem podobną sytuację u jednego, starszego człowieka, któremu regularnie "wieszał" się tuner. Czasem pomagało wyjęcie wtyczki a innym razem trzeba było dzwonić do "platformy". Tak czy inaczej większość czasu człowiek był pozbawiony możliwości odbioru. Zrezygnował w końcu z tego i przynajmniej już się nie denerwuje. Jeśli "firma" nie poprawi się w zakresie tego problemu to znaczna część klientów może uciec do startującej w połowie pażdziernika, nowej platformy "n". Ich tunery mają być przystosowane do HDTV i w jednej z opcji wyposażone w HDD!

Preskaler

Specjalista -

manian
 Wysłana - 4 październik 2006 23:30       [zgłoszenie naruszenia]

Zygmuś nie dysponuje, niestety najlepszym sprzętem. Z moich obserwacji wynika że problem leży najczęściej w dopasowaniu tuner - konwerter. Spróbuj podłączyć tuner do innej anteny ustawionej na Hot Birda lub jeśli masz możliwość, po prostu zmień konwerter.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Polsat sprzedaje złom??

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL