Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1898 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Pomoc przy wzmacniaczu do subwoofera aktywnego 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Pomoc przy wzmacniaczu do subwoofera aktywnego"   

dygac
 Wysłana - 8 marzec 2003 00:28        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam wszystkich

mam problem przy budowie subwoofera, a szczególnie chodzi o elektronikę:
zamówiłem u fachowca wzmacniacz 150W za 220PLN [http://www.elektronet.gower.pl/a073.htm]
Po otrzymaniu wzmaka i podłączeniu go do wyjścia sub (2V 10kOhm na amplitunerze Sony
STR-DE475 okazało się że subwoofer gra strasznie cicho w porównaniu z innymi kolumnami które go po prostu zagłuszają.
Po konsultacji z fachowcem dokupiłem u niego przedwzmacniacz z regulacją głośności, basu i sopranu za 30PLN - niestety z negatywnym skutkiem - sprzęt gra dalej cicho a może nawet jeszcze ciszej. Nie wiem co mam mu teraz powiedzieć, sprawa staje się dla mnie coraz bardziej irytująca.
Nie wiem czy nie trzeba zmienić elektroniki czy fachowca.

Bardzo proszę o wszelkie wskazówki, każda będzie dla mnie bardzo cenna.

dziękuję i pozdrawiam, dygac@tenbit.pl

R. Horror
 Wysłana - 8 marzec 2003 14:09      [zgłoszenie naruszenia]

Czy przy większych wysterowaniach dzwięk jest może silnie zniekształcony , jakby przesterowany? Jeśli tak tp sprawdź bezpieczniki zasilania stopnia końcowego

Rocky Horror

Specjalista -

dygac
 Wysłana - 8 marzec 2003 18:27       [zgłoszenie naruszenia]

Jakość dźwięku nie odbiega od normy. Dałem mocniejszy sygnał z wyjścia na głośnik (nie na subwoofer) i efekt był natychmiastowy - zagrał jak należy.
Coś chyba trzeba zmienić w parametrach tego wzmacniacza, kolega mówił że jakiś rezystor, ale ja na elektronice aż tak się nie znam

Proszę o dalsze wskazówki

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Pomoc przy wzmacniaczu do subwoofera aktywnego

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL