| Autor |
"Pomocy! Naglosnienie..." |
|
|
Miszello
|
|
Wysłana - 16 grudzień 2002 20:57 | zgłoś naruszenie regulaminu
Cze! Mam maly problem. Mam w pokoju 2 kolumny Samsunga 60W (max) na oporze 8 Ohm. Wczoraj poszedl mi sie j***c moj wzmacniacz (jesli mozna to tak nazwac - Unitra Dioro DSP-301; 45W). Potrzebuje teraz sobie sprawic jakies wzmocnienie niedrogim kosztem (max 150 zł). Czytalem cos o wzmacniaczu samochodowym... Jakie rozwiazanie byscie mi polecili w mojej sytuacji, bioraz pod uwage nieduza moc kolumn, wzmachol tez nie musi byc duzo. Ostatnio na Allegro jest za ok. banke do kupienia wzmacniacz samochodowy First 1x120W, 2x60 W. Co o tym myslicie? Jesli nie pomysl z samochodowym to jakie inne niedrogie rozwiazanie... Z gory dzieki za pomoc.
| |
|
 |
|
|
|
Miszello
|
|
|
|
|
Poncho
|
|
Witaj!
Powiem Ci tak. 2-gi wzmacniacz z Allegro to syfek. Ten 1-szy FIRST będzie lepszy. Co do głośników wydają się niezłe.
-------------
Pozdrawiam
...::: "Hudson" the great marine - now as "Poncho" :::... |
 |
|
|
|
Ring-s
|
|
Niewiem co wam się wszyskim umaniło ze wzmacniaczmi samochodowymi do domu. Moim zdaniem jest to trochę powalony pomysł i zabardzo pracochłonny. Jak u ciebie w mieście jest jakiś dobry komis to kup sobie użuwany wzmacniacz najlepiej unitry. Ja sam mam coś takiego i sprawuje się świetnie, a nie sądzę żebyś zapłacił za taki wzmacniacz więcej jak 100zł. Może będzie wymagał naprawy ale się opłaca.
Pozdroofko |
 |
|
|
|
paragki
|
|
popieram unitra czy diora to naprawde calkiem przyzwoite wzmacniacze,znajdzcie mi zachodni o mocy nawet 60 w na kanał w tej cenie.po co te kombinacje...? pozdrawiam |
 |
|
|
|
Muhomor
|
|
|
|
|
panterka
|
|
To samo powiem co wyżej z kąd takie pomysły, żeby wzmacniacze samochodowe pakować do domu, to jest kicha.Lepij se naprawić stary wzmacniacz
panterka
|
 |
|
|
|
mateos99
|
|
Unitra to była bardzo porządna firma. Zwróćcie uwagę, że np wzmacniacz Unitra Radmor 5102 wyglądajacy jak rupieć oznaczony jest znaczkiem klasy Hi-Fi. Ile ze znanych wam wzmacniaczy np Sony ma taki znaczek ??? a ile kosztują... :))) Szkoda gadać. Ale jak sie chce miec migajace lampki.... Co do wzmacniaczy samochodowych to zostawiłbym je w samochodach, z przeróżnych względów. |
 |
|
|
|
Dimus
|
|
Proponuję Ci niedrogie rozwiązanko...
Kup wzmacniacz z oferty AVT "Wzmacniacz na LM3886" i wmontuj go w stary wzmacniacz i pamiętaj o wymianie trafa na większą moc przynajmiej 200W(do tego wzmacniacza).
Całość wyniesie cię około 150zł.
Co do tego wzmacniacza to mam taki i naprawde za tą cene jest zaj*****y.Jak chcesz to masz adres [www.avt.com.pl]
A najta nsza firma produkująca tarfa (toroidalne) to Toral.Sprawdziłem ją...jest tania i solidna...Robia trafa na zamówienie.
Dimus! |
 |
|
|
|
R. Horror
|
|
Radmor wyglądający jak rupieć??? Chyba mi nie powiesz że współczense plastikowe obudowy ze szkieletem z blachy tak cienkiej że idzie ją giąc w rękach prezentują się lepiej niż Radmorowa potężna sztywna aluminiowo-stalowa obudowa z drewnianymi elementami w której w elementach nośnych nie wykorzystano ani grama tworzywa sztucznego? Radmor to sprzęt porządny w każdym calu a jak widzę przykładowego Sony z panelem z plastiku udającego drapane aluminium z integralnie odlewanymi szerokaśnymi TYLKO przednimi nóżkami(tylnych w zasadzie nie ma) to nie wiem czy chce mi się śmiać czy płakać...czy może płakac ze śmiechu. Najciekawsze jest to że to takiej technologii wykonywania obudów się wraca , ale w sprzętach za taką flotę że prawdopodobnie nie jesteś już zbyt w tym zakresie zoriętowany...
 |
|
|
|
R. Horror
|
|
...takiej technologii , znaczy wg. Radmora
 |
|