Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1832 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
Pomocy z cyfrówką 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Pomocy z cyfrówką"   

Cichy_Sk8
 Wysłana - 7 czerwiec 2004 00:58        | zgłoś naruszenie regulaminu

Mam pytanie do wszystkich urzytkowników. Jaka mieć najlepiej karte cyfrowa do ogladania programów z satelitki i jakich urzywac programów by móc rozkodowac HOT BIRDA. Pozdrawiam!!

Preskaler
 Wysłana - 10 czerwiec 2004 00:58       [zgłoszenie naruszenia]

Trochę to jest dziwne pytanie bo po pierwsze Hot Bird to jest satelita i nie słyszałem nigdy o kodowaniu tych obiektów. No dobra! Chodzi Ci zapewne o kodowanie (dekodowanie) programów TV transmitowanych przez HB ale których? Systemów kodowania jest kilka i każdy z nich wymaga innego sposobu. Najlepszym, najbespieczniejszym, najprostszym i najtańszym (chyba) sposobem na dekodowanie jakiegoś programu, jest wykupienie abonamentu na daną "platformę". Oczywiście są inne możliwości. Można zakupić jakiś wyszukany sprzęt za 300 - 2000 zł, przy pomocy którego można będzie aktualnie coś tam odkodować i pooglądać ale jak długo i z jaką jakością? To już nie wiadomo. Jeszcze rok temu można było dekodować piracko "C+" ale już to się skończyło. Są też inne rodzaje kodowania "nie do ugryzienia". Te, które dzisiaj udaje się jeszcze rozkodować, nie wiadomo czy jutro nie wprowadzą innego sposobu i wszystkie pirackie dekodery pójdą do "lamusa".

Preskaler

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Pomocy z cyfrówką

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL